SAVRŠENE ZA BADNJI DAN: Tri najlepša recepta za posne slane kuglice koje se tope pod nepcima
Ideja za posne specijalitete nikad dosta, a ako se jednostavno prave i ukusni su, onda ste napravili pun pogodak . Brzo i lako se spremaju, dekorativne su i preukusne.
Kuglice od leblebija i spanaća
Sastojci:
- 1 konzerva leblebija (ili 250 g skuvanih)
- 2 šake svežeg spanaća
- 1 čen belog luka (sitno iseckan)
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 kašike ovsenih pahuljica ili mlevenih semenki
- So, biber, začini po ukusu (kim, korijander)
Priprema:
Izblendajte leblebije, spanać, beli luk, ulje i začine.
Dodajte ovsene pahuljice dok ne dobijete čvrstu smesu.
Oblikujte kuglice i pecite na 200°C oko 20 minuta ili pržite na malo ulja.
Kuglice od krompira i šargarepe
Sastojci:
- 2 krompira (skuvena i izgnječena)
- 1 šargarepa (sitno narendana)
- 2 kašike prezli ili ovsenih pahuljica
- 1 kašičica senfa
- So, biber, začini po ukusu (peršun, dimljena paprika)
Priprema:
Pomešajte sve sastojke u homogenu smesu.
Oblikujte kuglice i uvaljajte ih u prezle ako želite hrskavu koricu.
Pecite na 200°C oko 25 minuta ili pržite na malo ulja.
Kuglice od oraha i pečuraka
Sastojci:
- 200 g pečuraka (sitno seckanih)
- 100 g mlevenih oraha
- 1 glavica crnog luka (sitno iseckana)
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika sojinog sosa
- So, biber, začini po ukusu (majčina dušica, origano)
Priprema:
Propržite luk na maslinovom ulju, dodajte pečurke i dinstajte dok ne omekšaju. Dodajte orahe, sojin sos i začine, pa promešajte.
Kada se smesa ohladi, oblikujte kuglice i pecite na 180°C oko 20 minuta.
Prijatno!
(glossy)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
POSNI MAFINI SA LIMUNOM: Fantastična kombinacija ukusa
18. 12. 2024. u 15:24Novosti online
POSNI KOLAČ SA SUVIM VOĆEM I ORASIMA: Odlična poslastica za posne dane (VIDEO)
20. 12. 2024. u 13:00
PANIKA U PRIŠTINI: Kikl dobio mandat za formiranje nove austrijske vlade, za njega Kosovo nije država
LIDER krajnje desničarske Slobodarske partije Austrije (FPO) Herbert Kikl dobio je danas mandat za formiranje nove austrijske vlade, a njegova stranka uputila je prošle godine predlog rezolucije austrijskoj Skupštini kojom zahteva da se parlament izjasni protiv priznanja tzv. Kosova.
06. 01. 2025. u 19:41
OVO JE UBICA IZ JAGODINE: Vlasnik kafane i drugi muškarac ga tukli, on se vratio sa "škorpionom" i zapucao (FOTO)
NAPADAČ koji je večeras ubio vlasnika kafane u Jagodini Dejana Mihajlovića (55) i ranio još jedno lice je Saša Milosavljević Babac (47), koji ima debeo dosije, a osuđivan je za više krivičnih dela, pokušaj ubistva, nasilje u porodici.
06. 01. 2025. u 21:25
NIJE SAMO NOVČIĆ: Šta se još stavlja u božićnu česnicu
ZNATE li šta sve može da se ubaci u česnicu i čime je dopušteno zameniti novčić?
05. 01. 2025. u 10:17
Komentari (0)