VEČERA OD 4 SASTOJAKA: Ima izvanredan ukus i dugo će vas držati sitim

Jovana Vasić

27. 02. 2025. u 15:00

Sjajna večera koju možete da jedete bez griže savesti, idealna za one koji žele da se reše prekomerne težine. Zapečene tikvice sa sirom i belim lukom spremaju se veoma jednostavno, a ukus će vas oduševiti.

ВЕЧЕРА ОД 4 САСТОЈАКА: Има изванредан укус и дуго ће вас држати ситим

Foto: Shutterstock

Sastojci (za 2 osobe):

  • 2 veće tikvice
  • 100 g nemasnog sira (feta, posni sir ili mocarela sa smanjenim mastima)
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašika maslinovog ulja

Priprema:

Operite tikvice, presecite ih po dužini na pola i blago izdubite sredinu kašikom kako biste napravili „čamčiće“.

Sir izmrvite ili narendajte, a beli luk sitno naseckajte. Pomešajte sir, beli luk i kašičicu maslinovog ulja.

Napunite izdubljene tikvice pripremljenim filom.

Rasporedite tikvice na pleh obložen papirom za pečenje. Premažite ih preostalim maslinovim uljem i pecite u rerni zagrejanoj na 200°C oko 20–25 minuta, dok tikvice ne omekšaju, a sir ne postane zlatasto-smeđ.

Poslužite toplo, po želji uz svežu salatu.

(still)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PODVIG ZA NBA ISTORIJU! Luka Dončić izveo tripl dabl kakav Nikola Jokić neće nikada uspeti (VIDEO)