RECEPT ZA SOK OD DRENJINA: Ojačajte imunitet uz pomoć zdravog i ukusnog napitka
Za osobu dobrog zdravlja prva asocijacija nam je čuvena izreka "zdrava kao dren".

Foto: Shutterstock
Od lista do ploda, ova biljka obiluje korisnim elementima, posebno vitaminom C. Odličan je saveznik u jačanju imuniteta, izbacivanju toksina i viška vode iz organizma. Od drenjina možete napraviti vrlo ukusne čajeve, džemove ili sokove. Ako više preferirate sok od drenjina nego džem od ovog ploda, donosimo vam odličan recept.
Sastojci:
- 5 kg drenjina
- 5,5 l vode
- 4,5 kg šećera
- 1 kesica limuntusa
Priprema:
Drenjine ubacite u lonac sa vodom i uključite ringlu na srednju temperaturu. Nakon što voda provri, kuvajte dok drenjine ne pobele. Procedite tečnost, pa ubacite šećer i limuntus. Kuvajte još otprilike 30 minuta na nižoj temperaturi, dok se šećer ne istopi i sastojci ne sjedine fino. Sok sipajte u prethodno oprane staklene flaše.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

DOMAĆI LIKER OD JAGODA: Slatko i mirisno piće koje osvaja neodoljivom aromom
14. 03. 2025. u 16:00

SMUTI SA KIKIRIKI PUTEROM: Podiže energiju u momentu,za savršenu užinu
28. 02. 2025. u 13:00Jovana Vasić

ODLIČNA ZAMENA ZA MLEKO: Zdrav napitak koji se po ukusu ne razlikuje mnogo od običnog
27. 02. 2025. u 14:00Jovana Vasić

TRAMP SE OGLASIO: Postignut dogovor sa Ukrajinom
AMERIKA je postigla dogovor sa Ukrajinom o retkim metalima, saopštio je američki lider Donald Tramp, javlja Rojters.
24. 03. 2025. u 18:53

RODITELjI POGINULE DECE FORMIRALI ŽIVI ŠTIT: Ne dozvoljavaju da se tela odnesu na obdukciju
RODITELjI koji su u požaru izgubili svoju decu u diskoteci "Puls" u Kočanima ne dozvoljavaju da se tela nastradalih odnesu na dodatnu obdukciju u Skoplje, tražeći da im se odmah predaju kako bi pripremili sahrane, javlja Plusinfo.
16. 03. 2025. u 19:40

KAKO SE PEJA OBOGATIO: "Kuće i stanove imam zbog Pariza"
VODITELj Zoran Pejić Peja prisutan je na sceni već tri decenije, a nekada je bio najtraženiji voditelj u inostranstvu, pa mu je pošlo za rukom da obezbedi i sebe i porodicu.
24. 03. 2025. u 13:23
Komentari (0)