MUHALEBIJA: Tradicionalni turski slatkiš koji je gotov za 10 minuta

Новости онлине

26. 03. 2025. u 14:30

Muhalebija je tradicionalni turski desert koji je proglašen za jedan od najlepših slatkiša na svetu, pravi se lako i brzo, a nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

МУХАЛЕБИЈА: Традиционални турски слаткиш који је готов за 10 минута

Foto: Shutterstock

Osnovu čine mleko, griz i puter, a sve ostale dodatke možete da birate na osnovu ličnih želja ukućana.

Sastojci:

  • kakao-prah (opciono)
  • 1 litar mleka
  • 6 kašika pšeničnog griza
  • 200 g šećera
  • 60 g putera
  • kesica vanil-šećera
  • 50 g kokosovog brašna ili mlevenih oraha, badema, lešnika
  • cimet (opciono)

Priprema:

Od litra mleka odvojte desetak kašika i pomešajte ih sa grizom i vanil-šećerom.

U šerpu sipajte mleko i šećer, pa kuvajte dok ne počne da vri. Tad sklonite posudu sa ringle, dodajte puter, umešajte razmućeni griz i zakuvajte.

U zavisnosti od toga kakav ukus volite, dodajte kokosovo brašno ili mlevene orašaste plodove (bademe, lešnike, orahe), dobro promešajte i sipajte muhalebiju u činijice da se ohladi. Po želji, pospite je cimetom ili kakao-prahom, mlevenim ili seckanim orašastim plodovima ili kokosovim brašnom.

(Ona)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TUGA U BRAZILU: Preminuo legendarni fudbaler i reprezentativac Brazila (FOTO)