DOMAĆA NUTELA: Krem od čokolade i lešnika, odličan za palačinke i mazanje na hleb
Nutela je jedan od omiljenih kremova svih generacija, a uz ovaj recept nećete primetiti razliku između kupovne i domaće nutele.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 250 g crne čokolade (70% kakaoa)
- 50 g lešnika
- 150 ml slatke pavlake
- 50 g šećera
- 50 g putera
Priprema:
Lešnike pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 10 minuta. Stavite ih u blender sa šećerom i blendirajte da dobijete pastu. Čokoladu otopite na pari i pomešajte sa slatkom pavlakom i puterom. U tu smesu dodajte pastu od lešnika, izmešajte i sipajte u tegle. Čuvajte u frižideru.
(trpeza)
Preporučujemo

RECEPT ZA DOMAĆI POSNI MAJONEZ: Uživajte u omiljenom namazu i u vreme posta
14. 03. 2025. u 12:00

KIKIRIKI PUTER: Recept koji je bolji, zdraviji i jeftiniji od kupovnog
21. 01. 2025. u 11:00Novosti online

NAPRAVITE DOMAĆI MASLAC: Recept je vrlo jednostavan, a ukus kupovnog ne može ni da parira ovakvom puteru
10. 01. 2025. u 14:00Novosti online

SKANDAL U BRITANIJI, PORODICE U ŠOKU: Direktorka mrtvačnice gledala crtani film sa mrtvim bebama u svojoj kući
EJMI Apton (38), osnivačica udruženja Florrie’s Army u Lidsu u Engleskoj, našla se u centru velike afere nakon što su roditelji preminule dece otkrili da su tela njihovih beba držana u njenoj kući umesto u mrtvačnici.
27. 08. 2025. u 17:50

OVO JE DETALjAN SPISAK NAMIRNICA KOJIMA ĆE PASTI CENA: Nove ekonomske mere važne za građane
PRESEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je juče prilikom izlaganja o smanjenju marži na kućnu hemiju i prehrambene proizvode, a u okviru predstavljanja novih ekonomskih mera za građane, da sniženje koje će uslediti kao posledica ograničenja trgovačkih marži obuhvata 3000 proizvoda iz 23 grupe.
25. 08. 2025. u 13:15

Nasledio kuću, ispod nameštaja našao SKRIVENO BLAGO koje vredi milione evra
FRANCUZ koji je nasledio kuću od preminulih rođaka otkrio je neverovatnu riznicu zlatnih novčića i poluga vrednih nekoliko miliona evra. Blago je bilo jako dobro sakriveno ispod nameštaja i u kupatilu.
31. 08. 2025. u 14:26
Komentari (0)