POHOVANA BORANIJA: Ovako spremljeno jelo svi vole da jedu

Новости онлине

02. 04. 2025. u 16:00

Pohovana boranija je savršena bilo kao prilog ili predjelo. Vrlo se lako pravi.

ПОХОВАНА БОРАНИЈА: Овако спремљено јело сви воле да једу

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 450 g zelene boranije, isečeni krajevi
  • 400 g brašna
  • 120 ml piva
  • 1 3/4 kašičice soli
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1/4 kašičice belog luka u prahu
  • 1/4 kašičice luka u prahu
  • ulje za prženje
  • 1 kašika svežeg peršuna seckanog

Priprema:

Kako biste napravili boraniju na ovaj način, prvo zagrejte dva prsta ulja u dubokom loncu. Premažite mahune boranije brašnom i otresite višak. U srednjoj posudi pomešajte preostalo brašno, pivo, so, biber, beli luk u prahu i crni luk u prahu.

Ubacite boraniju u testo, komad po komad, pa pržite 8-10 mahuna dok ne porumene, oko 3-4 minuta. Kada je ispržite, pospite peršunom i servirajte.

(stvarukusa)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BAJDEN IMA RAK: Metastaze se šire, bivši predsednik SAD teško bolestan