GAZIRAN, A DOMAĆI I ZDRAV: Uživajte u osvežavajućem soku bez veštačkih dodataka i prepunom probiotika

Новости онлине

07. 04. 2025. u 13:00

U eri kada su industrijski gazirani napici puni šećera i aditiva, sve više ljudi traže zdravije alternative.

ГАЗИРАН, А ДОМАЋИ И ЗДРАВ: Уживајте у освежавајућем соку без вештачких додатака и препуном пробиотика

Foto: Shutterstock

Domaći gazirani sok postaje sve popularniji kao osvežavajući napitak koji možete sami pripremiti uz minimalne sastojke i bez štetnih dodataka, a usput je zdrav i bezbedan za decu.

Sastojci:

  • 1 kg jabuka
  • 1 ravna kašika šećera
  • 250 ml soka od pomorandže
  • 250 ml limunovog soka
  • 500 ml surutke
  • Mešavina začina (štapići cimeta, zvezdasti anis, kardamom, karanfilić, đumbir)

Priprema:

Iseckane jabuke pomešajte sa mešavinom začina, prelijte vodom. Kuvajte na jakoj temperaturi, dok ne počne da vri. Zatim smanjite temperaturu i počnite da gnječite jabuke.

Smesu dva puta procediti gazom. Dodajte 1 ravnu kašiku šećera, 250 ml soka od pomorandže, 250 ml limunovog soka i 500 ml surutke i dobro promešajte.

Tečnost sipajte u staklene flaše i pokrenite fermataciju 24h. Ukoliko budete duže vršili fermataciju možete dovesti do gaziranog alkoholnog pića.

Nakon 24h napitak postaje blago gaziran i spreman za uživanje.

(krstarica)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ENDI MAREJ JE BIVŠI: Novak Đoković ima novog trenera