MAFINI SA KREMOM OD LIMUNA I MALINAMA: Magična kombinacija ukusa
Mafini sa kremom od limuna i malinama su poslastica koju ćete da pravite celog leta.

Foto: Printskrin/instagram / canva / chef_zouheir
Sastojci:
- 360 g brašna
- 1 1/2 kašičica praška za pecivo
- 1/4 kašičice soli
- 120 g putera, omekšanog
- 240 g šećera
- 2 velika jajeta
- 1 kašičica vanilinog ekstrakta
- 120 ml mleka
- 240 g svežih malina
- narendana korica od 1 limuna
Za krem od limuna:
- 120 g putera, omekšanog
- 120 g šećera u prahu
- 2 kašike limunovog soka
- 1 kašičica rendane limunove kore
- sveže maline za ukras
- Korica limuna za ukras
Priprema:
Kako biste napravili ove mafine zagrejte rernu na 175°C i obložite kalup za mafine papirnim korpicama. U posudi umutite brašno, prašak za pecivo i so pa ostavite na stranu. U drugoj posudi umutite puter i šećer dok ne postanu lagani i pahuljasti. Dodajte jaja jedno po jedno, i dobro umutite nakon svakog dodavanja. Umešajte vanilin ekstrakt.
Postepeno dodajte mešavinu brašna u mešavinu putera, naizmenično sa mlekom, počevši i završavajući mešavinom brašna. Umešajte maline i limunovu koricu. Podelite testo ravnomerno u kalupu. Pecite 18-20 minuta ili dok čačkalica ne bude čista. Ostavite da se potpuno ohlade na rešetki.
Za glazuru umutite puter. Postepeno dodajte šećer u prahu, limunov sok i limunovu koricu i mutite dok ne postane glatko. Ohlađene mafine prelijte glazurom od limunovog krema. Ukrasite svežim malinama i limunovom koricom.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

ZDRAVI MAFINI SA OVSENIM PAHULjICAMA: Ukusni zalogaji spremni za 30 minuta
21. 02. 2025. u 07:00Jovana Vasić

JEDNOSTAVAN I BRZ DORUČAK: Jogurt mafini sa šunkom i sirom
13. 02. 2025. u 07:00Jovana Vasić

DUBAI MAFINI: Mekani zalogajčići lepši i od čokolade
15. 01. 2025. u 13:00Novosti online

ŠOJGU UPOZORAVA: Taj potez bi mogao dovesti do trećeg svetskog rata
SEKRETAR Saveta bezbednosti Rusije Sergej Šojgu upozorio je da bi uvođenje mirovnjaka na istorijske teritorije Rusije moglo dovesti do trećeg svetskog rata.
24. 04. 2025. u 19:46

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

USTAŠLUK NA DELU I Hrvatski kardinal veliča Tompsona - totalno ludilo u Hrvatskoj
KOLIKO je Hrvatska ogrizla u mržnji prema Srbima govori činjenica da je čak i tamošnji kardinal govorio o koncertu Topsona poznatog po pesmama koje veličaju klanje Srba.
24. 04. 2025. u 17:01
Komentari (0)