PALENTA SA SLANINOM I SIROM: Spoj kremaste teksture i hrskavog vrha sa slaninom i sirom!
Ovaj jednostavan, a ukusni recept spaja kremastu palentu, topljeni tvrdni sir i hrskavu slaninu u savršen balans ukusa i tekstura.
FOTO: Novosti
Sastojci:
• 1 šolja kukuruznog brašna (palente)
• 2 šolje vode
• 1 šolja mleka
• so po ukusu
• 150 gr sira tvrdog
• 100 gr slanine
• 1 kašika lanenih semenki
• 1 kašika susama
• 1 kašičica suncokreta
Priprema:
U šerpi zagrejati vodu i mleko. Dodati prstohvat soli. Postepeno dodavati palentu stalno mešajući da ne bude grudvica. Kuvati na laganoj vatri oko 10-15 minuta dok se ne zgusne i postane kremasta.
Kada je palenta skoro gotova, umešati većinu sira u palentu (ostaviti malo za posipanje na kraju).
Slaninu iseći na kockice ili trakice i pržiti u tiganju dok ne postane hrskava. Dodati mešavinu lana, susama i suncokreta.
Servirati palentu u tanjir za posluženje. Na vrh rasporediti prženu slaninu sa mešavinom lana, susama i suncokreta i preostali sir.
Prijatno!
Preporučujemo
KREMASTI ŠPAGETI SA PILETINOM I SUŠENIM PARADAJZOM: Recept za kremastu testeninu
25. 11. 2025. u 22:02
POSNI URNEBES: Namaz od pečene paprike, dimljenog tofua i oraha
25. 11. 2025. u 21:44
BOŽIĆNI KOLAČIĆI: Praznična poslastica koja osvaja na prvi zalogaj
25. 11. 2025. u 13:00
VATROGASCU POZLILO OD PRIZORA KOJI JE ZATEKAO: Mučne scene na mestu pogibije Ane Radović i njenog prijatelja
JUTROS je u Ovčarsko-kablarskoj klisuri lociran automobil marke "audi" u kome su pronađena dva tela, a jedno do njih je telo Ane Radović za kojom se tragalo od 23. novembra.
26. 11. 2025. u 13:30
NAJVEĆA SILA EVROPE REAGOVALA NA TRAMPOV PLAN: "U principu podržavamo"
NEMAČKA vlada saopštila je da "u principu" podržava plan Sjedinjenih Američkih Država za okončanje rata u Ukrajini, ali da ostaje posvećena zaštiti ukrajinskog suvereniteta i obezbeđivanju bezbednosnih garancija za zemlju.
21. 11. 2025. u 12:37
SLOBODA I VOJIN SE SELE: Kupili stan, a evo i gde! Doneli bitnu odluku
SLOBODA i Vojin su ovaj stan kupili pre više od godinu dana...
25. 11. 2025. u 08:41
Komentari (0)