PILETINA IZ RERNE: Sočna i ukusna varijanta za brz ručak! (VIDEO)
KLASIČNA kombinacija ukusa piletine i sira, uz povrće, za celu porodicu
PILETINA IZ RERNE - sastojci:
600g pilećih prsa
2 krompira
1 mladi luk
5 pečurki
1/4 šolje maslinovog ulja
so, crni biber, mlevena paprika
1 kašičica senfa, 2 rendana karanfilića, beli luk
malo mocarele ili čedar sira
PILETINA IZ RERNE - priprema:
1) Napravite kose rezove preko svakog parčeta pilećeg mesa, u jednu stranu, a zatim u drugu stranu.
2) U jednu posudu sipajte grčki jogurt, maslinovo ulje, so, biber, papriku, narendani beli luk, senf - dobro promešajte, da se sve sjedini.
3) Uvaljajte meso u smesu, prekrijte folijom i ostavite u frižideru da odstoji sat vremena.
4) Naseckajte krompir, mladi luk i pečurke i tim redosledom ih poređajte u plehu. Preko stavite piletinu. Sav sos koji ostane, prelijte preko svega.
5) Pecite u rerni na 180 stepeni, 45-60 minuta. Izvadite iz rerne, narendajte sir preko i vratite na kratko u rernu, da se otopi sir.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
VELIKA POBEDA RUSA U ČASOVOM JARU: "Izbačeni su, u toku čišćenje stambenih zgrada"
ORUŽANE snage Ruske Federacije izbacile su ukrajinske trupe sa teritorije fabrike vatrostalnih materijala u Časovom Jaru, a neprijatelj je potisnut u privatni sektor. U toku je čišćenje stambenih zgrada u gradu, izjavio je savetnik predsednika DNR-a Igor Kimakovski.
14. 01. 2025. u 10:56
HRVATSKI STRUČNjAK: Poštovanje do neba "Er Srbiji", a vama nesposobnim ološima u Hrvatskoj - sram vas bilo
HRVATSKA ima bitno više avio-putnika nego Srbija. Međutim, Er Srbija je potpuno dominantna u regionu, piše hrvatski vazduhoplovni analitičar i stručnjak Alen Šćurić sa regionalnog portala "Zamaaero", čiji tekst prenosimo u celosti.
14. 01. 2025. u 11:38
OD KOLEGA IZ "POTERE", SAMO MEMED: Zašto "tragači" nisu bili na sahrani?
MILORAD Milinković preminuo je u 60. godini na Božić, u crkvi u Jabukovcu gde je pratio liturgiju.
13. 01. 2025. u 20:59
Komentari (0)