GULAŠ OD PEČURAKA KOJI JE UKUSNIJI ČAK I OD ONOG S MESOM: Bukovače ili vrganji ovom jelu daju posebnu čar
Recept za gulaš od pečuraka mora imati svaka domaćica, gosti i ukućani će biti oduševljeni!

Foto: Jutjub/Printskrin/Jaja i kobaja
Sastojci:
- 2 glavice luka
- 4 čena belog luka
- 1 grančica ruzmarina
- 4 krompira
- maslinovo ili suncokretovo ulje
- 1/2 kg vrganja (ili šampinjona)
- 2 kašike ajvara
- so, biber
- sirće
Priprema:
1. Na maslinovom ulju prodinstati sitno naseckan crni i beli luk i ruzmarin. Doliti vodu, dodati vrganje i tri krompira isečena na kockice, a jedan krompir neka bude ceo. Dodati so i ajvar (ako nemate ajvar, možete dodati jednu veliku ili dve manje crvene paprike, iseckane što sitnije).
2. Kuvati oko 45 minuta na laganoj vatri, pred kraj kuvanja dodati biber i kašiku sirćeta.
3. Na kraju ceo skuvan krompir izgnječiti viljuškom i dodati ponovo u gulaš.
Preporučujemo

"POJEDOH SE ŽIV, IZLUDE ME TO" Vučić o otvaranju auto-puta do Požege: To su već foliranja i glupiranja, krajnji rok do ponedeljka
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić govorio je iz Čačka o otvaranju auto-puta do Požege.
03. 07. 2025. u 11:49

"MOGLO BI UMRETI 4.500 LjUDI" Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi
JUŽNA Evropa suočava se sa žestokim toplotnim talasom - temperature prelaze 40 stepeni Celzijusa, a u španskoj pokrajini Uelva izmereno je rekordnih 46 stepeni, što je najviša junska temperatura u istoriji zemlje. Istovremeno, Italija, Grčka, Portugalija i Zapadni Balkan takođe beleže rekordne vrućine, praćene šumskim požarima i ljudskim žrtvama.
01. 07. 2025. u 11:45

TO JE GLAVNI IZVOR PRIHODA: Evo čega Toni nije hteo da se odrekne nakon razvoda od Dragane
DRAGANA je ostala vlasnica televizije i dvorca u Beču.
03. 07. 2025. u 08:04
Komentari (1)