HILANDARSKA SARMA: Ima poseban ukus zbog dva sastojka, monasi je po ovom manastirskom receptu prave vekovima
SARMA po receptu sa Hilandara oduševila je svakoga fenomenalnim ukusom i mirisom.

Foto: Jutjub/Printskrin/
Recepti sa Hilandara oduševljavaju ljude, te ih rado uvek probaju, a svi se slažu u jednom - da imaju poseban ukus. Ovoga puta otkrivamo vam način na koji monasi sa Atosa prave sarmu. Priprema je jednostavna, ali zato miris ostaje zauvek upamćen.
Sastojci:
2 praziluka
2 glavice crnog luka
1 šargarepa
100 g riže
350-400 g mlevenih oraha
100 g dimljene ribe (losos)
12-15 listova kiselog kupusa
Priprema:
U smesu dodati so, ulje, suvi začin, crvena mlevena paprika, biber, beli luk u granulama, peršun, čili začin pa promešati.
Priprema je jednostavna. Na ulju propržite praziluk, crni luk i šargarepu. U povrće dodajte oprani pirinač, a zatim dodajte mlevene orahe. Nakon toga dodaje dimljenu ribu. Dodajte i začine i promešajte. Umotajte sarmu, slažite u šerpu pa stavite u rernu.
Kuvati u rerni na 200 stepeni oko sat vremena.
(Kurir Stil)
Preporučujemo

AJVAR OD CEPKANIH PAPRIKA: Pravi se jednostavnije, a ukus je bogatiji i puniji
28. 09. 2023. u 17:00

ZASTRAŠUJUĆE: Udar Iskandera ubio 70 pripadnika VSU, objavljen snimak (VIDEO)
RUSKA vojska je nanela udar operativno-taktičkim raketnim sistemom „Iskander“ na kamp za obuku ukrajinskih snaga u Sumskoj oblasti, pri čemu je, prema navodima Ministarstva odbrane Rusije, ubijeno do 70 pripadnika Oružanih snaga Ukrajine (VSU), uključujući 20 instruktora.
20. 05. 2025. u 21:12

INCIDENT U DRUGOM KRUGU IZBORA U RUMUNIJI: Policija izvela predsedničkog kandidata sa biračkog mesta (VIDEO)
RUMUNSKI predsednički kandidat i lider nacionalističke stranke Alijansa za ujedinjenje Rumuna Đorđe Simion i favorit na prošlogodišnjim poništenim izborima, Kalin Đorđesku, policija je izvela sa biračkog mesta u Mogošoaji (predgrađu Bukurešta).
18. 05. 2025. u 09:54

DOSTA CENZURE I ĆUTANjA Evrosong skandal, oglasio se premijer Španije: "A Rusiju ste mogli?"
DVOSTRUKI aršini...
19. 05. 2025. u 19:03
Komentari (0)