SVAKO KO ŽELI ZDRAVIJE DA SE HRANI UVRSTIĆE ZRNEVLJE U SVOJ JELOVNIK: Gulaš od leblebija, ručak bez greške
KADA nemate puno vremena, odlučite se za sitnije žitarice poput prosa, heljde ili kinoe jer se lakše kuvaju, ali ne odustajte ni od fantastičnog ukusa pšenice, raži, zobi...
Sastojci:
* leblebije, 200 g
* crni luk, 1 veća glavica
* šargarepa,1
* tikvice, 150 g
* paprika, 1
* kurkuma, pola kašičice
* đumbir, 1 cm korena
* grančica smilja (domaća zamena za kari, a ako nemate, može i 12 kašičica karija), 1
* brašno, 1 kašika
* so, po ukusu
* biber, po ukusu
Priprema:
- Dan ranije prelijte leblebije vodom i ostavite ih da nabubre. Povrće očistite i iseckajte na kockice. Na malo maslinovog ulja dinstajte luk i šargarepu desetak minuta.
Dodajte tikvice i papriku i nastavite sa dinstanjem još oko pet minuta. Po potrebi dolivajte vodu. U omekšalo povrće dodajte proceđene leblebije, dolijte oko 2 dl vode i krčkajte na tihoj vatri 30–40 minuta. Po potrebi dodajte vodu. Kad leblebije budu mekane, dodajte kurkumu, seckanu grančicu smilja i rendani đumbir. Promešajte, pa posolite i pobiberite po ukusu. Posebno u šoljici razmutite kašiku brašna sa malo vode da bude bez grudvica. Nju sipajte u gulaš i krčkajte još nekoliko minuta da se zgusne. Po želji dolijte vodu. Gulaš poslužite uz pirinač.
(Super recepti/Žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
PRAVI SE BRZO I LAKO, A SVI GA VOLE: Restovan krompir, super prilog
17. 02. 2024. u 19:00
OVAKVU DO SADA NISTE JELI : Pasta slasna i aromatična, sa sezonskim povrćem
18. 02. 2024. u 07:30
DIGNUTI NATO AVIONI POSLE NAPADA NA UKRAJINU: Hitno se oglasio Zelenski, imao poruku za Putina (FOTO/VIDEO)
RUSIJA je pokrenula masovni vazdušni napad na Ukrajinu na božićno jutro po gregorijanskom kalendaru.
25. 12. 2024. u 11:16
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
PLANETI PRETI SCENARIO IZ 1815. Posle događaja na planini koja je promenila svet usledile tragedije: "Pitanje nije da li će, nego KADA!"
„EFEKTI bi mogli biti još gori nego što smo videli 1815."
25. 12. 2024. u 15:54
Komentari (0)