SA MESOM, SOČNO JELO ZA PRAVO ZADOVOLJSTVO: Punjeni patlidžan
SAVRŠEN spoj povrća i mesa daće celom jelu neodoljivu aromu.

Foto Shutterstock
Sastojci:
* 2 plava patlidžana
* 1 glavica crnog luka
* 200 g mlevenog mesa
* 3 kašike pirinča
* pola kašičice bibera
* pola kašičice bosiljka
* 2 čena belog luka
* 1 dcl soka od paradajza
* so po ukusu
* 1 jaje
* 1 dcl kisele pavlake
* parmezan po ukusu
* čeri paradajz
* peršun po ukusu
* maslinovo ulje po ukusu
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni.
Očistite i operite patlidžan.
Presecite ga napola pa mu izdubite sredinu. Sipajte maslinovo ulje u zagrejan tiganj pa propržite očišćen i sitno seckan crni luk. Dodajte mleveno meso, sitno iseckanu sredinu patlidžana koja je izdubljena, posolite, pobiberite, dodajte bosiljak, sitno seckan beli luk, tri kašike skuvanog pirinča.
Onda sipajte paradajz, izmešajte i još malo dinstajte.
Napunite patlidžane pripremljenim filom. Stavite patlidžane u vatrostalnu činiju, prekrijte folijom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni 20 minuta na 220 stepeni.
Zatim skinite foliju, pa prelijte patlidžane mešavinom umućenog jajeta i pavlake i nastavite pečenje dok preliv ne porumeni. Pospite patlidžane rendanim parmezanom. Ukrasite čeri paradajzom i peršunom.
Služite toplo.
Prijatno!
(Trpeza)
Preporučujemo

UZ OVAJ TRIK BIĆE MEKANE I SUTRADAN: Kako da palačinke ne budu žilave?
04. 03. 2024. u 07:00

UKUSAN, SOČAN I LAK ZA NAPRAVITI. ŠTA ĆETE VIŠE OD TOGA? Okrenuti kolač od jabuka
03. 03. 2024. u 09:00

TOLIKO JE KREMAST DA SE TOPI U USTIMA, A GOTOV JE ZA TILI ČAS: Kolač sa nes kafom
03. 03. 2024. u 10:00

RASKOMADAO TELA GEJ PARA, GLAVE STAVIO U ZAMRZIVAČ: Poroti se smučilo zbog monstruoznog snimka, jedan nije došao na suđenje (FOTO)
KOLUMBIJSKI državljanin Jostin Andres Moskera (35) proglašen je krivim za dvostruko ubistvo u slučaju koji je šokirao britansku javnost.
21. 07. 2025. u 18:43

ŠOK PRIZOR NA EVZONIJU: Čovek stigao na granicu u ovo vreme, nema žive duše! Evo kada da krenete put Grčke
LETNjI odmor za mnoge građane Srbije i regiona započinje u beskrajnom redu na graničnom prelazu Evzoni, na ulazu iz Severne Makedonije u Grčku.
20. 07. 2025. u 11:15

Naučnici ajkulama spustili mrtvu kravu na 1.629 metara dubine - nisu mogli da veruju šta su ribe uradile (VIDEO)
"TO POKAZUJE strategiju preživljavanja kod vrsta koje se ne hrane usamljeno."
14. 07. 2025. u 13:06
Komentari (0)