SAVRŠENA IDEJA ZA BRZI RUČAK: Tikvice sa suvom slaninom, delikates kojem niko ne može odoleti
Ako volite tikvice, a ne volite klasične recepte za njihovo spremanje, onda je ovo pravi recept za vas.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 100 gr blitve
- 2 tikvice
- 1 kašika brašna
- 1 kašika prezli
- 100 gr na listiće kačkavalja
- 200 gr pavlake
- 100 ml. mleka
- 3 jaja
- 3 paprike pečene
- 2 šargarepe tanki listići
- 100 gr pancerote slanine suve
- so..začin
Priprema:
Blitvu očistiti i malo popariti, tikvicu očistiti pa je iseći na listove posoliti da otpusti tečnost pa ocediti. Brašno začin i prezle izmešati. Papriku ispeći na plotni pa oljuštiti. Đuveč činiju podmazati uljem. Na dno staviti listove tikvica koje ste provukli kroz prezle.
Zatim staviti listiće kačkavalja, pa tikvica, slaninica, pa paprika očišćena koju ste provukli takođe kroz prezle, zatim kačkavalj, odozgo preko kačkavalja poređajte listove šargarepe, zatim opet malo slaninice,i završavamo sa tikvicama.
U činiju izlupamo jaja, dodamo pavlaku i 100 ml mleka sve dobro izmešamo i prelijemo preko tikvica. Odozgo poređamo pancetu slaninicu i može po želji malo kačkavalja da lepo sija kad se ispeče.Peći na 200 stepeni C oko 35 -40 min.
(Trpeza)
BONUS VIDEO
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

DODAJTE PRILOG PO ŽELjI I UŽIVAJTE U RAPSODIJI UKUSA: Cepkani svinjski vrat
12. 03. 2024. u 11:00

ZAPEČENA PILETINA SA SPANAĆEM JE PRAVI RAJ ZA GURMANE: Izdašno jelo za celu porodicu
01. 03. 2024. u 22:00

VELIKA PROMENA U ŠKOLAMA U SRBIJI: Od danas ništa neće biti isto, odnosi se na roditelje
RODITELjI školaraca u Srbiji od danas dobijaju automatska zvučna obaveštenja kada nastavnik u elektronski dnevnik upiše izostanak deteta sa časa ili novu ocenu. Mada su deca godinama nalazila načine da ne kažu roditeljima baš sva dešavanja u školi, to sada više neće biti moguće.
17. 04. 2025. u 11:29

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

OTVOREN HRISTOV GROB Evo šta su našli: "Kolena su mi klecala, nisam to očekivao - vekovima je bio zatvoren" (VIDEO)
"APSOLUTNO sam zadivljen. "
19. 04. 2025. u 08:39
Komentari (0)