MESNA ŠTRUDLA: Popularno jelo od mlevenog mesa

Новости онлине

04. 04. 2024. u 12:14

MESNA šturdla pravi se od mlevene govedine i vrlo je izdašna. Možete da je pravite u vreme velikih porodičnih okupljanja i poslužite je uz krompir, pečeni ili kuvani.

МЕСНА ШТРУДЛА: Популарно јело од млевеног меса

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 680 g mlevene govedine
  • 1 jaje
  • 1 luk, seckani
  • 130 ml mleka
  • 130 ml sušenih mrvica hleba
  • so i biber po ukusu
  • 40 ml kečapa
  • 2 kašike smeđeg šećera
  • 2 kašike senfa

Priprema:

Za mesnu štrudlu prvo zagrejte rernu na 175 stepeni S. Lagano podmažite pleh za vekne.

Izmešajte mlevenu govedinu, luk, mleko, mrvice hleba i jaje u velikoj posudi. Začinite solju i biberom. Prebacite u pripremljenu tepsiju.

Pomešajte kečap, smeđi šećer i senf u maloj činiji dok se dobro ne sjedine; prelijte preko mesne štrudle i ravnomerno rasporediti po vrhu. Pecite u zagrejanoj rerni dok više ne bude ružičasto u sredini, oko 1 sat. Uživajte u mesnoj štrudli!

(Stvarukusa/mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MOGLO BI UMRETI 4.500 LJUDI Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi

"MOGLO BI UMRETI 4.500 LjUDI" Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi

JUŽNA Evropa suočava se sa žestokim toplotnim talasom - temperature prelaze 40 stepeni Celzijusa, a u španskoj pokrajini Uelva izmereno je rekordnih 46 stepeni, što je najviša junska temperatura u istoriji zemlje. Istovremeno, Italija, Grčka, Portugalija i Zapadni Balkan takođe beleže rekordne vrućine, praćene šumskim požarima i ljudskim žrtvama.

01. 07. 2025. u 11:45

Komentari (0)

VEČERI TEATRA U SRCU GRADA: Završen prvi MozzART pozorišni festival