PARADAJZ PUNJEN MLEVENIM MESOM I PIRINČEM: Pravi letnji obrok, ukusan, a pravi se jednostavno
PARADAJZ punjen mlevenim mesom i pirinčem se brzo pravi i izgleda vrlo raskošno.
Prepliću se najrazličitiji ukusi i začini, te je vrlo gurmanski. Može da se servira i kao predjelo ili glavni obrok.
Sastojci:
450 g mlevenog mesa
½ srednjeg luka sitno iseckanog
8 komada velikog paradajza
230 g paradajz sosa
60 g kuvanog pirinča
2 kašike kurkume
so i biber po ukusu
narendani kačkavalj za posipanje
pavlaka za posipanje
tanko naseckani mladi luk za posipanje
Recept za paradajz punjen mlevenim mesom i pirinčem:
U veliki tiganj na srednje jakoj vatri dinstajte mleveno meso i luk dok ne porumeni, i uz to usitnite mleveno meso drvenom kašikom, oko 5 minuta. Dobro ocedite. Skuvajte pirinač. U međuvremenu, izvadite jezgro svakog paradajza da biste uklonili peteljku. Odsecite vrh svakog paradajza. Koristeći oštar nož ili mali nazubljeni nož, izvadite unutrašnjost paradajza. Kašikom izvadite unutrašnjost paradajza, veće komade iseckajte i stavite na stranu, zajedno sa semenkama i sokom.
Dodajte sos od paradajza, kuvani pirinač, kurkumu i sve komade paradajza i sok u tiganj. Mešajte da se sjedine i nastavite da kuvate dok sokovi ne počnu da se zgušnjavaju, oko 10 minuta. Začinite po ukusu solju i biberom. Sklonite tiganj sa vatre i malo ohladite fil. U paradajz kašičicom stavite fil do vrha. Ponovite sa preostalim komadima paradajza. Servirajte posuto seckanim kačkavaljem, pavlakom, mladim lukom i svim vašim omiljenim dodacima.
(Stav ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
ĐOKOVIĆ OTKRIO: Otrovali su me u Australiji, imao sam visok nivo teških metala u krvi
NAJBOLjI srpski teniser Novak Đoković otkrio je da je pre tri godine kada je deportovan iz Australije otrovan hranom u imigracionom hotelu, gde je bio smešten.
09. 01. 2025. u 21:40
AMERIKANCI OBJAVILI MAPE SA RATIŠTA: Rusija nastavlja prodor dublje u Ukrajinu, vraća teritoriju u Kurskoj oblasti (FOTO)
RUSIJA nastavlja da prodire dublje u Ukrajinu i vraća sopstvenu teritoriju u Kurskoj oblasti, pokazuju najnovije mape sa ukrajinskog ratiša koje je objavio Institut za proučavanje rata (ISW).
09. 01. 2025. u 20:45
TITOV SIN SE TUŽI SA HRVATSKOM: OZNA ga naterala da potpiše da se odriče nasledstva
IMANjE Josipa Broza Tita u Samoboru u Hrvatskoj, udaljeno samo kilometar od centra grada, nekada je bila jedna od njegovih privatnih rezidencija.
12. 01. 2025. u 20:00
Komentari (0)