PARADAJZ PUNJEN MLEVENIM MESOM I PIRINČEM: Pravi letnji obrok, ukusan, a pravi se jednostavno

Tatjana Marković

11. 06. 2024. u 12:08

PARADAJZ punjen mlevenim mesom i pirinčem se brzo pravi i izgleda vrlo raskošno.

ПАРАДАЈЗ ПУЊЕН МЛЕВЕНИМ МЕСОМ И ПИРИНЧЕМ: Прави летњи оброк, укусан, а прави се једноставно

Foto Shutterstock

Prepliću se najrazličitiji ukusi i začini, te je vrlo gurmanski. Može da se servira i kao predjelo ili glavni obrok.

Sastojci:

450 g mlevenog mesa
½ srednjeg luka sitno iseckanog
8 komada velikog paradajza
230 g paradajz sosa
60 g kuvanog pirinča
2 kašike kurkume
so i biber po ukusu
narendani kačkavalj za posipanje
pavlaka za posipanje
tanko naseckani mladi luk za posipanje

Recept za paradajz punjen mlevenim mesom i pirinčem:

U veliki tiganj na srednje jakoj vatri dinstajte mleveno meso i luk dok ne porumeni, i uz to usitnite mleveno meso drvenom kašikom, oko 5 minuta. Dobro ocedite. Skuvajte pirinač. U međuvremenu, izvadite jezgro svakog paradajza da biste uklonili peteljku. Odsecite vrh svakog paradajza. Koristeći oštar nož ili mali nazubljeni nož, izvadite unutrašnjost paradajza. Kašikom izvadite unutrašnjost paradajza, veće komade iseckajte i stavite na stranu, zajedno sa semenkama i sokom.

Dodajte sos od paradajza, kuvani pirinač, kurkumu i sve komade paradajza i sok u tiganj. Mešajte da se sjedine i nastavite da kuvate dok sokovi ne počnu da se zgušnjavaju, oko 10 minuta. Začinite po ukusu solju i biberom. Sklonite tiganj sa vatre i malo ohladite fil. U paradajz kašičicom stavite fil do vrha. Ponovite sa preostalim komadima paradajza. Servirajte posuto seckanim kačkavaljem, pavlakom, mladim lukom i svim vašim omiljenim dodacima.

(Stav ukusa)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŽAO MI JE, ON VIŠE NEĆE IGRATI ZA SRBIJU! Veljko Paunović otkrio koji fudbaler je odlučio da ne bude deo orlova