POSNI RIŽOTO S PRAZILUKOM: Jednostavan i ukusan recept koji obiluje hranljivim sastojcima

Novosti online

16. 07. 2024. u 07:00

Tokom vrućina od ručka svi traže da se brzo sprema, da je lagan, a hranljiv. Recept za jedan takav obrok, rižoto s prazilukom, predlažemo u nastavku. Neće vam oduzeti mnogo vremena, a užitak će biti kompletan.

ПОСНИ РИЖОТО С ПРАЗИЛУКОМ: Једноставан и укусан рецепт који обилује хранљивим састојцима

Foto Shutterstock

Sastojci:  

  • 400 g pirinča
  • 2 praziluka
  • suvi biljni začin
  • ulje

Priprema:  

Pirinač operite i skuvajte, pa procedite.

Očišćene štapove praziluka isecite na kolutove i propržite na zagrejanom ulju.

Kada je praziluk obrađen, dodajte pirinač i začinite suvim biljnim začinom.

Poslužite uz salatu po želji, a ako ne pravite posnu verziju recepta, dodajte pavlaku kao sastojak koji vrlo lepo prati ukus ovog jela.

(ona)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SINER I ALKARAZ SLAVE: Prvo čuli da se Novak Đoković povredio, a sad i ovo!