RATATUJ: Neodoljivo ukusno jelo za celu porodicu
Francuska kuhinja je među najukusnijim na svetu, a ratatuj je baš jedan od najpoznatijih jela. Recept za ratatuj je toliko ukusan, da prosto nećete moći da mu odolite.
Sastojci:
- 2 tikvice
- 1 manji patlidžan
- 3 paradajza
- pola glavice crnog luka
- pola šargarepe
- 4 čena belog luka
- 4 kašike maslinovog ulja
- 200 ml pasiranog paradajza
- malo suvog bosiljka
- malo seckanog peršuna
- so
- biber
Priprema:
Pre svega zagrejte rernu.
U većem tiganju zagrejte maslinovo ulje pa ubacite sitno seckan crni i beli luk, pa kad malo promene boju ubacite sitno seckanu šargarepu i dinstajte oko pet minuta, dok sve ne omekša.
Kada se sve to lepo ujednači, dodajte pasirani paradajz i pustite da se na laganoj temperaturi ukrčka. Dovoljno je da dinstate oko 15 minuta. Vreme je da začinite i sos će se zgusnuti.
Tikvice i patlidžan oljuštite i isecite na kolutove. U odgovarajuću tepsiju ili vatrostalnu posudu poređajte uspravno kolutove povrća i onda preko njega sipajte sos i premažite sa malo maslinovog ulja. Pokrijte alu folijom i pecite oko 30 minuta. Posle ovog vremena, sklonite foliju i pustite da se još malo peče dok povrće ne omekša.
(ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
RUČAK IZ RERNE: Jedinstvena musaka od pečenih paprika, morate je probati
16. 07. 2024. u 21:00
NAJBOLjI RECEPT ZA DOMAĆI SATARAŠ: Ovo je letnje jelo bez konkurencije
12. 07. 2024. u 16:28
BRZINSKI LETNjI RUČAK: Punjeni patlidžan, odlična kombinacija sastojaka i ukusa
11. 07. 2024. u 14:00
CURE DETALjI TRAMPOVOG MIROVNOG PLANA: Ukrajina zadržava suverenitet, formira se demilitarizovana zona?
KANDIDAT republikanaca za potpredsednika Džej Di Vens rekao je u intervjuu Šonu Rajanu 12. septembra da bi mirovni plan Donalda Trampa za okončanje rata u Ukrajini, mogao da uključuje, pored ostalih aranžmana, uspostavljanje specijalne demilitarizovane zone između Ukrajine i Rusije, prenosi Kijev post.
12. 09. 2024. u 21:39
"BIĆEMO PRINUĐENI" Putin: NATO odlučuje da li će direktno ući u sukob u Ukrajini!
ZEMLjE NATO-a sada ne razgovaraju samo o mogućoj upotrebi zapadnog oružja dugog dometa, već odlučuju da li će se direktno uključiti u ukrajinski sukob, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin u razgovoru sa novinarima, prenosi RIA Novosti.
12. 09. 2024. u 18:55
PITALA SAM DOKTORA IMA LI ŠANSE DA PREŽIVIM: Vedrana o borbi sa rakom: "Ne znam, ali imaš velike šanse da poludiš"
SPISATELjICA Vedrana Rudan opisala je kako izgleda život osobe obolele od raka, u svom tekstu objavljenom na sajtu Rudan.info
15. 09. 2024. u 21:39
Komentari (0)