GULAŠ OD LEBLEBIJA I TIKVICA: Ručak bez greške
Gulaš koji ne sadrži meso je vrlo lagan i priprema se za manje od sat vremena.
Sastojci:
- 2 kašike ulja
- 320 g šampinjona, isečenih
- 2 lovorova lista
- 2 kašike svežeg ruzmarina
- 4 crvena luka isečena na četvrtine
- 4 čena belog luka, tanko naseckana
- 320 g tanko isečenih tikvica
- 600 ml povrtnog bujona
- 800 g leblebija iz konzerve
- 1 kašika crvene paprike
- 4 kašike paradajz pirea
- 700 g kelerabe, oljuštene i isečene na kockice
- 850 g krompira, isečenog na kockice
Priprema:
U velikom tiganju zagrejte ulje na srednjoj vatri i pržite pečurke, lovor i ruzmarin oko 5 minuta. Ubacite luk i beli luk i pržite još nekoliko minuta, dok ne omekša. Dodajte tikvice, bujon, leblebije, crvenu papriku i paradajz pire. Pokrijte i dinstajte 40 minuta dok se tečnost ne smanji u gust sos.
Oko 25 minuta pre kraja kuvanja napravite kašu tako što ćete kelerabu da kuvate 5 minuta u provreloj vodi, a zatim dodajte krompir i kuvajte 15-20 minuta dok ne omekša. Ocedite i izgnječite sa dosta bibera. Pomešajte kašu sa čorbom i servirajte.
(stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
VUČIĆ UPUTIO NAJHRABRIJE PITANjE LIDERIMA 46 ZEMALjA: Da li vam je uvek bio važniji formalni birokratski pristup ili suština?!
PREDSEDNIK Vučić u svom govoru na samitu Evropske političke zajednice u Budimpešti postavio je hrabro pitanje pred 46 evropskih lidera.
07. 11. 2024. u 16:03
NAJJAČA SILA EVROPE NA UDARU: Tramp već zapretio - "Platićete visoku cenu!"
DONALD Tramp izjavio je prošle nedelje kako će Evropska unija morati da plati "visoku cenu" jer nije kupovala dovoljno američkih izvoznih proizvoda. Deo evropskih ekonomista i bankara upozorava kako bi pobeda Donalda Trampa mogla izazvati trgovinski rat koji bi zatim "gurnuo ekonomiju evrozone iz sporog rasta u potpunu recesiju".
06. 11. 2024. u 20:03 >> 20:04
NA VENČANjU SAM BILA NAJTUŽNIJA ŽENA: Ivana je otkrila neverovatne tajne porodice Tramp
U SVOJOJ knjizi "Raising Trump", Ivana Tramp, prva supruga Donalda Trampa, podelila je fascinantne priče o porodici Tramp koje će vas zasigurno iznenaditi – jer kada Ivana odluči da ispriča sve, ona zaista ispriča sve.
07. 11. 2024. u 13:21
Komentari (0)