PASTA SA TIKVICAMA I PILETINOM: Pravi kremasti specijalitet
Pasta sa piletinom i tikvicama je dobro poznati specijalitet za sve ljubitelje paste i tikvica. Ovo je samo još jedan način kako da pripremite ovo sezonsko povrće, ali će vam sigurno postati jedno od omiljenih jela.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 2 srednje tikvice
- 250 g piletine
- pasta
- 200 ml pavlake za kuvanje
- oko 70 g kačkavalja, narendanog
- 3 čena belog luka
- biber
- so
- pola glavice crnog luka
Priprema:
Za početak, naseckajte crni luk i stavite da se dinsta na srednjoj vatri.
Piletinu isecite na kockice i dodajte luk.
Za to vreme, tikvice očistite i iseckajte na kockice slične veličine kao i piletinu.
Dodajte tikvice piletini i luku. Ostavite da se krčka preklopljeno sa povremenim mešanjem. Sve posolite.
Stavite pastu da se kuva osam minuta.
Za to vreme, u šerpicu sipajte pavlaku za kuvanje, malo vode i dodajte narendani beli luk, so i biber. Šerpicu stavite na blagu vatru, mešajte, a kada počne da se zagreva dodajte narendani kačkavalj.
Sve pomešajte u jednu posudu i servirajte.
(Ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

RUSI ODBILI PREKID VATRE I GOMILAJU JAKE SNAGE KOD LIMANA: Sprema se velika ofanziva, ništa od mira u narednim mesecima!
JUČE je Moskva odbila mirovni predlog i prekid vatre na 30 dana sa Ukrajinom. Visoki zvaničnici Trampove administracije u poslednjim danima vode razgovore o tome da Vašington možda neće biti u stanju da izdejstvuje prekid vatre između Rusije i Ukrajine u narednim mesecima. Za to vreme, Moskva gomila trupe u Donjeckoj oblasti i sprema se za veliku ofanzivu.
02. 04. 2025. u 14:59

SRBI VIŠE NE MOGU DA PUTUJU BESPLATNO U OVU EVROPSKU ZEMLjU: Treba vam posebna dozvola, evo koliko košta
EVROPSKI državljani koji putuju u Veliku Britaniju od danas moraju imati digitalnu propusnicu za ulazak u zemlju, za koju britanska vlada tvrdi da će poboljšati bezbednost granica.
02. 04. 2025. u 10:16

JEDAN RAKIJA, A DRUGI... Nećete verovati KAKO se zovu psi novog ambasadora SAD u Srbiji Marka Brnovića
MARK Brnović je uvek ponosno isticao svoje poreklo, uostalom ćerke mu se zovu - Milena i Sofija.
31. 03. 2025. u 19:31
Komentari (0)