JUNEĆA DŽIGERICA U PARADAJZ SOSU: Jeftino, a vrhunski ukusno jelo

Новости онлине

14. 08. 2024. u 20:00

Ovo jelo kombinuje svežinu paradajza sa bogatim ukusom džigerice, a uz dodatak začina i testenina stvara savršenu harmoniju ukusa.

ЈУНЕЋА ЏИГЕРИЦА У ПАРАДАЈЗ СОСУ: Јефтино, а врхунски укусно јело

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1/2 kg juneće džigerice
  • 2 veće glavice crnog luka
  • 2 dl kuvanog paradajza
  • malo soli
  • malo mešavine suvih začina
  • 3 čena belog luka
  • ulje
  • šargarepa
  • testenina po želji

Priprema: 

Crni luk sitno iseckajte i propržite na ulju. Dodajte malo vode i dinstajte, stavite sitno iseckanu šargarepu i paradajz, pa kuvajte dok se luk gotovo potpuno ne "otopi", uz dolivanje vode po potrebi. Ubacite krupno sečenu džigericu i dinstajte sve dok ne bude gotova, pa začinite.

Iseckajte sitno beli luk i dodajte ga u jelo, pa kratko  prodinstajte. Ukoliko je saft previše redak dodajte mu malo brašna razmućenog u vodi i pustite da kratko ključa. Poslužite uz kuvanu testeninu po želji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MOGLO BI UMRETI 4.500 LJUDI Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi

"MOGLO BI UMRETI 4.500 LjUDI" Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi

JUŽNA Evropa suočava se sa žestokim toplotnim talasom - temperature prelaze 40 stepeni Celzijusa, a u španskoj pokrajini Uelva izmereno je rekordnih 46 stepeni, što je najviša junska temperatura u istoriji zemlje. Istovremeno, Italija, Grčka, Portugalija i Zapadni Balkan takođe beleže rekordne vrućine, praćene šumskim požarima i ljudskim žrtvama.

01. 07. 2025. u 11:45

Komentari (0)

VEČERI TEATRA U SRCU GRADA: Završen prvi MozzART pozorišni festival