BOGATOG UKUSA I SOČAN: Kao u Grčkoj - zapečeni pasulj sa paradajzom, blitvom i origanom, ručak na malo drugačiji način
ZAPEČENI pasulj se na grčki način pravi sa paradajzom, blitvom i origanom, te je vrlo bogatog ukusa i sočan.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 2 kašike maslinovog ulja
- ½ crvenog luka, tanko isečenog
- 400 g seckanog paradajza
- 1 kašika meda
- 1 mala crvena ljuta papričica, očišćena od semena i sitno iseckana
- 1 kašičica mlevenog cimeta
- ½ kašičice paprike
- 1 kašičica sušenog origana
- 400 g pasulja iz konzerve, oceđenog i ispranog
- 150 g blitve ili spanaća, grubo iseckanog
- 10 g svežeg peršuna, sitno iseckanog
Priprema:
Za zapečeni pasulj prvo zagrejte rernu na 200 S / 180 S sa ventilatorom. Zagrejte ulje u velikoj vatrostalnoj posudi na srednjoj vatri. Dodajte luk i začinite solju i biberom. Pržite 2-3 minuta dok ne omekša.
Dodajte paradajz, med, ljutu papriku, cimet, papriku i origano. Krčkajte nekoliko minuta. Umešajte pasulj i zelje. Ubacite u rernu i pecite 20 minuta dok ivice ne porumene. Pospite peršunom i servirajte.
(stvar ukusa)
Preporučujemo

"NA STOLU SU RATNI PREDLOZI, BRISEL HOĆE RAT!" Orban se hitno javio iz Kopenhagena
MAĐARSKI premijer Viktor Orban naveo je iz Kopenhagena, gde učestvuje na samitu Evropske političke zajednice, da je situacija ozbiljna i da se na stolu nalaze, "otvoreni, ratno orijentisani predlozi".
02. 10. 2025. u 08:59

(MAPE) OVAKO ĆE SE KRETATI NEVREME U SRBIJI: Pogledajte iz časa u čas, stižu sneg i kiša (FOTO)
POGLEDAJTE kako će se ledeni oblak kretati nad Srbijom i koje krajeve kad pogađa nevreme. Danas i sutra oblačno sa kišom i hladno, osim na severozapadu Vojvodine gde će se zadržati suvo vreme, najavio je RHMZ.
02. 10. 2025. u 10:47

VEDRANA OGORČENA: "Pilić je bio hrišćanin! Sramota za Split, samo mrtav Pilić može biti - veliki Pilić"
HRVATSKI teniski as Nikola Pilić preminuo je u 87. godini života u Rijeci, a sahranjen je proteklog vikenda u Opatiji, gradu u kojem je proveo poslednje dane života.
02. 10. 2025. u 07:20
Komentari (0)