GOVEĐI GULAŠ SA DOMAĆIM KNEDLAMA: Gurmanski užitak kome nećete odoleti

Novosti online

14. 11. 2024. u 10:00

Gulaš je odlična stvar ako vam je potrebno jelo za više dana.

ГОВЕЂИ ГУЛАШ СА ДОМАЋИМ КНЕДЛАМА: Гурмански ужитак коме нећете одолети

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 2 kašike ulja
  • 2 velika crna luka, tanko naseckana
  • 1 kašika šećera
  • 3 čena belog luka, vrlo sitno naseckana
  • 1 kašika semena kima
  • 6 kašika slatke paprike
  • 1 kašičica ljute paprike
  • 1 kašika sušenog origana
  • 1 kašičica sitno iseckane majčine dušice
  • 1 lovorov list
  • 3 kašike paradajz paste
  • 2 kašike balzamiko sirćeta
  • 900 ml pilećeg bujona
  • 1 kg govedine isečene na kockice
  • 1 kašičica soli
  • 1/4 kašičice bibera

Za knedle:

  • 470 g brašna
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 1 kašičica soli
  • 180 ml mleka
  • 2 kašike rastopljenog putera

Priprema:

Za gulaš zagrejte ulje u tiganju na jakoj vatri. Dodajte luk, pospite šećerom i pržite, često mešajući, dok luk ne porumeni i karamelizuje se, oko 20 minuta. Dodajte beli luk i seme kima i pržite još minut. Pospite slatkom i začinjenom paprikom i stavite da se premaže. Umešajte origano, majčinu dušicu i lovorov list. Pržite još minut, dok ne zamiriše.

Umešajte paradajz pastu. Dodajte sirće i bujon, pa dodajte govedinu narezanu na kockice i pospite solju i biberom. Stavite celu mešavinu da proključa na jakoj vatri, a zatim smanjite vatru i kuvajte. Pokrijte i kuvajte dok se govedina ne raspadne, oko 1 1/2 sat, povremeno mešajući. Dodajte još soli i bibera po ukusu.

Da biste pripremili knedle, pomešajte brašno, prašak za pecivo i so. Pomešajte sa mlekom i otopljenim puterom, lagano mešajući. Nakon što se gulaš skuva ubacite testo za knedle tako što ćete ubacivati kašičice u čorbu koja se krčka. Pokrijte i kuvajte 15 minuta. Kada ste poklopili tiganj, ne otkrivajte ga dok se knedle kuvaju. Posle 15 minuta testirajte knedle čačkalicom. Ako čačkalica bude čista, knedle su gotove.

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ NIJE NAJBOLJI SVIH VREMENA! Stefanos Cicipas zabio nož u leđa Srbinu, evo i kako (VIDEO)