POSNE LOVAČKE ŠNICLE: Ukusne su baš kao i obične, spremaju se lako i brzo
Uz ovaj recept lako ćete oduševiti porodicu i prijatelje, čak i one koji nisu na posnom režimu.
Ova posna verzija zadržava sve što volimo u ovom specijalitetu, ali koristi biljne sastojke, što je čini savršenim izborom za dane posta ili za one koji preferiraju vegansku ishranu.
Sastojci (za 4 osobe):
Za šnicle:
- 500 g sejtana (posnih šnicli od soje)
- 3 kašike brašna (može i integralno)
- So i biber po ukusu
- Ulje za prženje
Za sos:
- 250 g šampinjona (ili mešanih pečuraka)
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 šargarepa
- 200 ml biljnog mleka (sojino, ovseno ili bademovo, bez zaslađivača)
- 200 ml povrćnog bujona
- 1 kašičica aleve paprike 1 kašika brašna
- 2 kašike ulja
- 1 kašičica suvog biljnog začina
- So i biber po ukusu
- Svež peršun za dekoraciju
Priprema:
Sejtan iseći na tanke šnicle. Ako koristite sojine šnicle, prvo ih skuvajte u posoljenoj vodi, pa dobro ocedite. Uvaljati šnicle u brašno pomešano sa solju i biberom. Na zagrejanom ulju ispržiti šnicle sa obe strane dok ne porumene, pa ih izvaditi na tanjir i ostaviti sa strane.
U tiganj dodati još malo ulja, pa propržiti sitno seckan crni luk dok ne postane staklast. Dodati šargarepu iseckanu na sitne kockice i kratko propržiti. Ubaciti šampinjone isečene na tanke listove i seckani beli luk. Dinstati dok pečurke ne omekšaju i ne puste sok.
Posuti kašikom brašna i promešati da se sjedini sa povrćem. Dodati alevu papriku i mešati još minut. Naliti biljnim mlekom i povrtnim bujonom, mešajući da se ne stvore grudvice. Kuvati na laganoj vatri dok se sos ne zgusne (oko 5-7 minuta).
U gotov sos vratiti pržene šnicle i kuvati još 5 minuta kako bi se proželi ukusi. Po potrebi dodati još soli, bibera ili začina.
Poslužiti uz pire krompir, posnu testeninu ili kuvani pirinač.
(glossy)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
(MAPA) OVOG DATUMA STIŽE PRAVA ZIMA I NAJHLADNIJI PERIOD! Ivan Ristić za "Novosti" otkriva: Biće još snega, dolazi hladan arktički vazduh
CELA Srbija okovana je snegom, a meteorolog Ivan Ristić za "Novosti" kaže da nas tek očekuje prava zima.
24. 12. 2024. u 14:46
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
STIŽE POLITIČKI POTRES? Evo ko vodi u anketama za novog nemačkog kancelara
ALIS Vajdel, liderka desničarske stranke Alternativa za Nemačku (AfD), prema poslednjim anketama, preuzela je vođstvo ispred Fridriha Merca, lidera Hrišćansko-demokratske unije (CDU).
24. 12. 2024. u 12:17
Komentari (0)