ZA SLAVU SVETI NIKOLA NAPRAVITE ROLOVANU SKUŠU: Ne samo da lepo izgleda, već je i ukus fantastičan
Približava se jedna od najvećih srpskih slava, a to je Sveti Nikola.

Foto: Shutterstock
Ona pada u toku Božićnog posta, pa je preporučljivo da i slavska trpeza bude posna.
Sastojci:
- 2 skuše
- 2 kašike ulja
- 4 kašike soja sosa
- 1/2 limuna
- 1/2 pomorandže
- 1/4 kašičice tucane ljute paprike
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- 1/3 kašičice bibera
Priprema:
U posudi pomešajte sojin sos, ulje, sok od pomorandže, sok od limuna, dodajte tucanu papriku, beli luk u prahu i biber. Sve lepo promešajte. Skuši isecite glavu i rep, pa je zasecite po dužini i otvorite. Isecite na 2 jednaka dela, pa nožem isecite središnju kost i izvadite. Polovinu skuše isecite na pola, pa tako uradite i sa drugom polovinom. Treba da dobijete 4 trake. Na isti način očistite i isecite drugu ribu. Tespiju premažite marinadom, pa poređajte četiri trake ribe i opet premažite marinadom. Zatim stavite preostale četiri trake i premažite marinadom. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se skuša marinira pola sata. Izvadite jednu traku skuše i urolajte, pa oko nje urolajte drugu traku. Pričvrstite štapićima za ražnjiće i ređajte na pleh obložen pek papirom. Na isti način urolajte i preostale trake ribe. Premažite svaki rolat skuše marinadom i pecite u zagrejanoj rerni na 190°C oko 30 minuta.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

TRAMP SPUSTIO CARINE I SRBIJI: Evo koliko sada iznose i kada odluka stupa na snagu
PREDSEDNIK SAD Donald Tramp izjavio je danas da će svim zemljama, uključujući i Srbiju, uvedene carine biti suspendovane, osim za Kinu, kojoj je tarife uvećao na 125 odsto.
09. 04. 2025. u 20:44

DRAMA NA GRADILIŠTU! JEDNA OSOBA ZAROBLjENA, TROJE PREŽIVELO: Građani pozvani da se evakuišu zbog dodatnog urušnjavanja (FOTO/VIDEO)
KAKO prenose lokalni mediji, pretpostavlja se da su dve osobe zarobljene nakon što se srušilo gradilište Šin Ansan, u Iljik-dongu, Gvanmjon-si, blizu južnokorejske prestonice.
11. 04. 2025. u 10:00 >> 10:12

PRAVAC BEOGRAD: Hrvatski pevač posle hapšenja stigao u Srbiju - Mile Kekin došao dan posle skandala
MILE Kekin je uhapšen u petak ujutru, a posle ispitivanja u USKOK-u pušten je na slobodu, nakon što je izneo svoju odbranu.
12. 04. 2025. u 20:23
Komentari (0)