POSNE PAPRIKE PUNJENE PASULJEM ZA SVETOG NIKOLU: Idealno jelo za slavu, gosti će biti oduševljeni
Napravite posne punjene paprike na drugačiji način, napunite ih pasuljem, oduševićete se ukusom.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 4 velike crvene paprike, prepolovljene i očišćene od semena
- 70 ml kašike ulja
- 180 g svežeg bosiljka, podeljeno
- prstohvat morske soli
- crni biber, po ukusu
- 360 g kuvanog belog pasulja
- 10 maslina, bez koštica i grubo iseckanih
- 1,5 kašika svežeg limunovog soka
- 1 kašičica sveže limunove kore
- 60 g peršuna, sitno iseckanog
- 2 čena belog luka, narendanog
Priprema:
Kako biste napravili paprike, zagrejte rernu na 205 ℃ i obložite pek-papirom za pečenje. Prelijte crvene paprike uljem i stavite ih na pleh za pečenje kožom nadole. Začinite solju i biberom. Izlomite bosiljak i posipajte ga po paprikama. Pecite paprike dok ne omekšaju, 35-40 minuta. Pustite da se ohlade.
Dok se paprike peku, marinirajte pasulj. U velikoj činiji pomešajte kuvani beli pasulj, seckane masline, limunov sok i koricu, peršun, beli luk i malo maslinovog ulja. Začinite solju i biberom i ostavite na stranu. Pečene paprike poređajte sa kožom nadole na tanjir i u njih ubacite salatu od belog pasulja. Ostatke salate posipajte oko paprika. Pomešajte preostali bosiljak sa uljem i začinite solju i biberom, a zatim time prelijte paprike. Uživajte.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

DRŽAVA ODREDILA OGROMAN POREZ ZA KUĆU ŽELjKA MITROVIĆA: Evo koliko mora da plaća
DRŽAVA je odredila ogroman porez za kuću Željka Mitrovića.
01. 04. 2025. u 14:12

PROCURIO POVERLjIVI DOKUMENT IZ PENTAGONA: Evropa nek se brani sama u slučaju ruskog napada, druga država je glavna pretnja
SUPROSTAVLjANjE ruskoj agresiji, nekada jedna od ključnih tačaka Nacionalne odbrambene strategije iz 2022. godine tokom administracije Džozefa Bajdena, tri godine kasnije više nije među najvažnijim prioritetima Sjedinjenih Američkih Država.
01. 04. 2025. u 12:17

JEDAN RAKIJA, A DRUGI... Nećete verovati KAKO se zovu psi novog ambasadora SAD u Srbiji Marka Brnovića
MARK Brnović je uvek ponosno isticao svoje poreklo, uostalom ćerke mu se zovu - Milena i Sofija.
31. 03. 2025. u 19:31
Komentari (0)