POSNE ĆUFTE OD PASULJA: Sočno jelo koje će na Svetog Nikolu da oduševi sve za stolom

Новости онлине

16. 12. 2024. u 13:00

Uz posne ćufte od pasulja, niko neće primetiti da nema mesa na slavi. Vrlo su ukusne i idealne za slavsku trpezu.

ПОСНЕ ЋУФТЕ ОД ПАСУЉА: Сочно јело које ће на Светог Николу да одушеви све за столом

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 400 g pasulja iz konzerve, opranog i oceđenog
  • 1 kašika ulja
  • 2 čena belog luka sitno iseckana
  • 1 mali luk sitno isečen
  • 1 kašika soja sosa
  • 50 g semena suncokreta
  • 60 g ovsa
  • 1 kašičica paradajz paste
  • 1 kašičica senfa
  • 1-2 kašičice sušenog bosiljka ili majčine dušice
  • 1 kašičica paprike u prahu
  • so i biber po ukusu

Priprema:

Kako biste napravili posne ćufte, isperite i ocedite pasulj. Zatim stavite u činiju i grubo izgnječite gnječilicom za krompir ili kašikom. Zagrejte ulje u tiganju i pržite luk 2-3 minuta. Zatim dodajte beli luk i dinstajte još minut. Nakon toga dodajte pasulju u posudu.

U blenderu sitno sameljite semenke suncokreta, pa dodajte u činiju zajedno sa ovsom, paradajz pastom, senfom, začinskim biljem i paprikom u prahu. Sve pomešajte i začinite solju i biberom po ukusu. Zatim od mešavine pasulja formirajte oko 12 loptica.

Zagrejte preostalo ulje u velikom tiganju i pržite kuglice pasulja dok ne postanu hrskave sa svih strana. Servirajte uz kupus salatu ili sa paradajz sosom, po želji, ili ih poređajte na tacni.

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

USKORO PADA KLJUČNI GRAD, RUSI NADIRU SA SEVERA, ISTOKA I JUGA: Detaljna analiza ukrajinskih stručnjaka o stanju na frontu