POSNE ĆUFTE OD PASULJA: Sočno jelo koje će na Svetog Nikolu da oduševi sve za stolom

Новости онлине

16. 12. 2024. u 13:00

Uz posne ćufte od pasulja, niko neće primetiti da nema mesa na slavi. Vrlo su ukusne i idealne za slavsku trpezu.

ПОСНЕ ЋУФТЕ ОД ПАСУЉА: Сочно јело које ће на Светог Николу да одушеви све за столом

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 400 g pasulja iz konzerve, opranog i oceđenog
  • 1 kašika ulja
  • 2 čena belog luka sitno iseckana
  • 1 mali luk sitno isečen
  • 1 kašika soja sosa
  • 50 g semena suncokreta
  • 60 g ovsa
  • 1 kašičica paradajz paste
  • 1 kašičica senfa
  • 1-2 kašičice sušenog bosiljka ili majčine dušice
  • 1 kašičica paprike u prahu
  • so i biber po ukusu

Priprema:

Kako biste napravili posne ćufte, isperite i ocedite pasulj. Zatim stavite u činiju i grubo izgnječite gnječilicom za krompir ili kašikom. Zagrejte ulje u tiganju i pržite luk 2-3 minuta. Zatim dodajte beli luk i dinstajte još minut. Nakon toga dodajte pasulju u posudu.

U blenderu sitno sameljite semenke suncokreta, pa dodajte u činiju zajedno sa ovsom, paradajz pastom, senfom, začinskim biljem i paprikom u prahu. Sve pomešajte i začinite solju i biberom po ukusu. Zatim od mešavine pasulja formirajte oko 12 loptica.

Zagrejte preostalo ulje u velikom tiganju i pržite kuglice pasulja dok ne postanu hrskave sa svih strana. Servirajte uz kupus salatu ili sa paradajz sosom, po želji, ili ih poređajte na tacni.

(stvarukusa)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MI SMO USPAVANI DIV, DRUGO MESTO NA TABELI NIJE OPCIJA! Prvo obraćanje novog trenera Partizana od kad je stigao u klub