RECEPT ZA ČIKEN NAGETS: Još hrskaviji nego u restoranima brze hrane

Новости онлине

22. 12. 2024. u 09:00

Pileći medaljoni ili kako ih svi popularno nazivamo čiken nagetsi savršen je način da obradujete ukućane za ručak. Pored toga što se veoma brzo prave, ovakav recept omiljen je upravo zbog toga što meso ostaje sočno iznutra a zadržava zlatnu i hrskavu koricu spolja.

РЕЦЕПТ ЗА ЧИКЕН НАГЕТС: Још хрскавији него у ресторанима брзе хране

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 500 g pilećih fileta (pileće grudi ili bataci bez kosti)
  • 1 jaje
  • 100 g brašna
  • 100 g prezli ili krupnijih hlebnih mrvica
  • 50 g rendanog parmezana
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 kašičice crnog bibera
  • 1/2 kašičice crvene paprike (slatke)
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu (opciono)
  • 1/2 kašičice praška za pecivo (opciono, za dodatnu hrskavost)

Priprema:

Operite pileće filete i osušite ih papirnim ubrusima. Isecite meso na male komade (otprilike 3-4 cm) kako bi se brže pržilo i bilo lakše za jelo.

U jednu posudu stavite brašno, so i malo crnog bibera. U drugu posudu stavite jaje i umutite ga viljuškom. U treću posudu stavite prezle, rendani parmezan, alevu papriku, beli luk u prahu i prašak za pecivo. Dobro promešajte.

Uzmite svaki komadić pilećeg mesa, prvo ga uvaljajte u brašno, zatim ga umočite u jaje, a potom ga uvalite u krušne mrvice (dobro pritisnite da se mrvice zalepe). Ponavljajte ovaj postupak dok ne iskoristite svo pileće meso.

U velikom tiganju zagrejte ulje na srednje jakoj vatri. Kada je ulje vruće (testirajte ga tako što ubacite malu količinu krušnih mrvica, koje bi trebalo brzo da isprže), stavite pileće nagetse u tavu. Pržite ih u serijama, ne stavljajte ih previše, kako bi se ravnomerno ispržili i postali hrskavi. Pržite ih oko 3-4 minuta sa svake strane, dok ne postanu zlatno-smeđi i hrskavi.

Kada su nagetsi gotovi, stavite ih na papirni ubrus kako biste uklonili višak ulja.

Prijatno!

(Ona)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ABA LIGA PRIZNALA: Sudije dvaput oštetile Partizan u poslednjem minutu večitog derbija, evo i kako