OVO MORATE DA PROBATE: Pečeni karfiol u kremastom sosu sa sirom i belim lukom
Pečeni karfiol nikad nije bio ukusniji.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1 glavica karfiola
- maslinovo ulje
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 200 ml neutralne pavlake za kuvanje
- 150 g rendanog sira
- 50 g krem sira
- pola kašičice mlevene paprike
- So i biber po ukusu
- Svež peršun za dekoraciju
Priprema:
Uključite rernu da se zagreje na 200 °C. Karfiol podelite na cvetove i stavite u veću činiju. Prelijte maslinovim uljem, posolite, pobiberite i dodajte mlevenu papriku. Dobro promešajte da se svi cvetovi ravnomerno začine. Poređajte karfiol na pleh obložen papirom za pečenje i pecite 20 minuta, dok ne omekša i dobije blagu zlatnu boju.
Priprema sosa: U manjoj šerpi zagrejte malo maslinovog ulja i kratko propržite beli luk dok ne zamiriše. Dodajte pavlaku za kuvanje i krem sir, mešajući dok se krem sir ne otopi i sjedini. Ubacite rendani sir i mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Začinite solju i biberom po ukusu.
Prelijte pripremljeni kremasti sos preko karfiola, vodeći računa da svaki cvet bude obložen. Po želji, pospite dodatnim sirom za ekstra hrskavu koricu. Stavite posudu s karfiolom u rernu i pecite još 10-15 minuta, dok se sos ne zgusne, a sir na vrhu postane zlatnosmeđi.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

RUČAK ZA DANAS: Punjena gnezda od mlevenog mesa, gurmanski obrok
19. 01. 2025. u 09:00Novosti online

PILEĆE ĆUFTE SA NjOKAMA: Idealan ručak ako vam se jede nešto ukusno
17. 01. 2025. u 09:00Novosti online

MUSAKA OD PILETINE I TIKVICA: Napravite najsočnije i najkremastije jelo koje prija svima
16. 01. 2025. u 09:00Novosti online

ĆEVAPI PEČENI U RERNI: Prave se bez muke, a imaju fantastičan ukus zbog preliva
15. 01. 2025. u 07:00Novosti online

"RECITE MI..." Tramp se nagnuo ka Porošenku, pa mu postavio pitanje koje ga je ostavilo u čudu
AMERIČKI lider Donald Tramp je tokom svog prvog predsedničkog mandata pitao bivšeg ukrajinskog lidera Petra Porošenka o tome da li je Krim Rusija.
13. 04. 2025. u 15:45

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

PRAVAC BEOGRAD: Hrvatski pevač posle hapšenja stigao u Srbiju - Mile Kekin došao dan posle skandala
MILE Kekin je uhapšen u petak ujutru, a posle ispitivanja u USKOK-u pušten je na slobodu, nakon što je izneo svoju odbranu.
12. 04. 2025. u 20:23
Komentari (0)