MALO DRUGAČIJE PUNJENE PAPRIKE IZ RERNE: Recept koji morate isprobati

Jovana Vasić

20. 02. 2025. u 11:01

Bila bi prava šteta da zima prođe bez barem jednih domaćih punjenih paprika. Sveže paprike, slanina i siru su recept za uspeh.

МАЛО ДРУГАЧИЈЕ ПУЊЕНЕ ПАПРИКЕ ИЗ РЕРНЕ: Рецепт који морате испробати

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 2 paprike
  • 100 g mocarele
  • 20 g svežeg vlašca ili mladog luka
  • 4 velika jajeta
  • 50 g naseckanog čedara
  • 100 g sušene slanine
  • 1 kašika soli
  • 1 kašika crnog bibera

Priprema:

Paprike isecite napola, odstranite stabljiku i semenke. Prebacite ih u pleh tako da im unutrašnjost bude nagore. Svaku polovinu posolite i pobiberite. Pecite ih 20 minuta na 180 stepeni, dok ne omekšaju. Mocarelu i polovinu vlašca ravnomerno rasporedite na četiri polovine. Potom razbijte po jaje u sredinu svake polovine. Po vrhu jaja pospite so, biber, slaninu, čedar i preostali vlašac. Pecite 15-20 minuta i poslužite toplo.

(trpeza)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SEZONA SAJMA: Zaslužili ste povoljan odmor!