RECEPT ZA SAVRŠEN NEDELJNI RUČAK: Spanać sa mlevenim mesom

Jovana Vasić

23. 02. 2025. u 09:00

Savršen spoj mesa i povrća raspametiće i one izbirljive.

РЕЦЕПТ ЗА САВРШЕН НЕДЕЉНИ РУЧАК: Спанаћ са млевеним месом

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 300 g mešanog mlevenog mesa
  • 300 g spanaća
  • 200 g pirinča
  • 5 kašika ulja
  • 1 srednja glavica crnog luka
  • srednja šargarepa 
  • 4 čena belog luka
  • pola kašičice soli
  • biber 
  • suvi biljni začin 

Priprema:

Na ulju propržite sitno seckan luk pa posolite i dodajte šargarepu i mleveno meso. Dinstajte uz lagano mešanje. Onda dodajte seckan beli luk, suvi biljni začin, pirinač i biber. Nalijte toplom vodom da ogrezne. Ostavite da provri, pa onda dodajte očišćen, opran i isečen spanać. Preručite u vatrostalnu činiju pa dolijte vodu. Zapecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.

(trpeza)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RASPARČAVANJE HRVATSKE: Šešelj o podeli Balkana posle pregovora Rusa i Amera (VIDEO)