LOSOS U SOSU OD ŠLJIVA: Specijalitet koji se lako sprema

Jovana Vasić

13. 03. 2025. u 09:00

Jelo koje će vas oduševiti svojim ukusom.

ЛОСОС У СОСУ ОД ШЉИВА: Специјалитет који се лако спрема

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • fileti lososa 600 g
  • limun, sok 1 komad
  • maslinovo ulje 50 ml
  • so i biber po ukusu

Za prilog:

  • testenina 350 g
  • voda 2 l
  • bosiljak nekoliko listića
  • ruzmarin 1 grančica
  • so i biber po ukusu
  • orasi, seckani 30 g
  • maslinovo ulje 50 ml

Za sos:

  • suve šljive 100 g
  • džem od šljiva 100 g
  • maslac 125 g

Priprema:

Testeninu skuvajte al dente i ocedite je. Orahe iseckajte i propržite. Pomešajte testeninu sa maslinovim uljem, seckanim bosiljkom, ruzmarinom i orasima.

Filete lososa začinite limunovim sokom, posolite i pobiberite, te ispecite na maslinovom ulju.

U tiganju istopite maslac, dodajte mu džem od šljiva, a posle nekoliko minuta i suve šljive koje ste prethodno potopili u mlaku vodu. Servirajte sve zajedno i uživajte u ukusima.

(superrecepti)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LAK ZADATAK ZA ALAKARAZA: Karlos pregazio Dimitorva u Indijan Velsu