FAHITA SA PILETINOM: Odličan miks mesa i povrća na meksički način

Новости онлине

23. 03. 2025. u 13:00

Omiljeno restoransko, meksičko jelo u vašem domu - zašto da ne? Začini u ovom receptu igraju glavnu ulogu, pa najpre proverite imate li ih sve.

ФАХИТА СА ПИЛЕТИНОМ: Одличан микс меса и поврћа на мексички начин

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 3 kašike ulja
  • 2 kašike aleve paprike
  • 1 kašika dimljene paprike
  • 1 kašika soli
  • 1 kašika kumina
  • 1 kašika origana
  • 1 kašika sušenog peršuna
  • 1,5 kašičica crnog luka u prahu
  • 1,5 kašičica belog luka u prahu
  • 1,5 kašičica bibera
  • 700g pilećih grudi
  • 1 crvena paprika
  • 1 žuta babura
  • 1 zelena babura
  • 1 crni luk

Priprema:

Sve začine izmešajte i stavite u jednu teglicu. Piletinu isecite na trake širine jedan centimetar. Paprike operite i takođe iseckajte na trake iste širine. Crni luk očistite i isecite na rebarca. Meso i povrće stavite u pleh. Pospite sa tri kašike mešavine začina, pa sve dobro izmešajte. Rasporedite da sve bude u jednom sloju u plehu. Pospite uljem. Pecite u unapred zagrejanoj rerni na 200 stepeni, pri vrhu rerne, 35-40 minuta. Služite uz tortilje, a sve začinite limunovim sokom, sa dodatkom pavlake ili nečeg drugog, po želji.

(ona)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POSLEDNJI PLES: Još jedna legenda napušta Liverpul na kraju sezone?