POSNI KROMPIR PAPRIKAŠ: Najukusnije jelo na kašiku, od samo par sastojaka do zdravog obroka

Новости онлине

25. 03. 2025. u 11:30

Sočno jelo držaće vas dugo sitim.

ПОСНИ КРОМПИР ПАПРИКАШ: Најукусније јело на кашику, од само пар састојака до здравог оброка

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1,5 kg krompira
  • 3 glavice luka
  • 3 šargarepe
  • mlevena začinska paprika
  • 1-2 kašike paradajz pirea
  • ulje
  • biber
  • suvi biljni začin
  • peršun
  • celer

Priprema:

Oljuštite krompir pa ga isecite na krupne kocke. Propržite na ulju sitno seckan crni luk, pa umešajte šargarepu sečenu na kolutove. Kada luk postane staklast dodajte krompir i kašičicu soli. Dinstajte uz dolivanje vode, pa umešajte mlevenu začinsku papriku. Prelijte toplom vodom da ogrezne pa kuvajte, sve dok krompir ne omekša. Dodajte paradajz pire i suvi biljni začin, pa zapržite belom zaprškom (pomešajte kašiku brašna u 50 ml vode).

(trpeza)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MOGLO BI UMRETI 4.500 LJUDI Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi

"MOGLO BI UMRETI 4.500 LjUDI" Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi

JUŽNA Evropa suočava se sa žestokim toplotnim talasom - temperature prelaze 40 stepeni Celzijusa, a u španskoj pokrajini Uelva izmereno je rekordnih 46 stepeni, što je najviša junska temperatura u istoriji zemlje. Istovremeno, Italija, Grčka, Portugalija i Zapadni Balkan takođe beleže rekordne vrućine, praćene šumskim požarima i ljudskim žrtvama.

01. 07. 2025. u 11:45

Komentari (0)

VEČERI TEATRA U SRCU GRADA: Završen prvi MozzART pozorišni festival