SATARAŠ BEZ MESA: Recept koji se jednostavno priprema, a idealan je u vreme posta
Lagano jelo u savršenom spoju ukusa, prste da poližete. Dodajte prilog po želji i uživajte.

Foto Jutjub/Printskrin
Sastojci:
- 5 paprika babura
- 5 glavica crnog luka
- 850 g pelata
- biber po ukusu
- malo ulja
- 1 kašičica mešavine suvih začina
- na vrh kašičice šećera
Za pirinač:
- 300 g pirinča
- ulje
- 2 kašičice mešavine suvih začina
Priprema:
Luk očistite i iseckajte na kockice. Papriku očistite i iseckajte na trake. Zatim, propržite luk na malo ulja sa mrvicom šećera. Kada požuti dodajte seckanu papriku i mešavinu suvih začina. Dodajte pelat i dinstajte, sve dok ne ispari tečnost. Pobiberite. Propržite pirinač u tiganju sa malo ulja, pa umešajte suve začine i prelijte vodom. Kuvajte na tihoj vatri, pa umešajte u sataraš. Sve dobro pomešajte. Prijatno!
(trpeza)
Preporučujemo

NAJBOLjI RECEPT: Ukusna i hrskava pileća krilca sa sirom i belim lukom
22. 03. 2025. u 11:30

FAHITA SA PILETINOM: Odličan miks mesa i povrća na meksički način
23. 03. 2025. u 13:00

KROMPIR SA GRAŠKOM U KREMASTOM SOSU: Napravite ručak koji će cela porodica da obožava
15. 03. 2025. u 09:00

KREMLj OBJAVIO USLOVE ZA SASTANAK PUTINA I ZELENSKOG: Prvo mora ovo da se dogodi!
SUSRET ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog i predsednika Rusije Vladimira Putina je moguć ukoliko delegacije Ukrajine i Rusije postignu određene dogovore, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov u obraćanju novinarima.
17. 05. 2025. u 11:48

AMERIČKI MEDIJI OTKRIVAJU: Rusiju će na pregovorima u Istanbulu predstavljati ova dva zvaničnika
VISOKI bivši zvaničnik Kremlja, koji je želeo da ostane anoniman zbog osetljivosti teme, rekao je da će Rusiju na predstojećim pregovorima u Istanbulu predstavljati ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov i savetnik predsednika za spoljnu politiku, Jurij Ušakov, objavio je list Vašington post.
14. 05. 2025. u 09:19

"UBIĆU SE, HOROR!" Marija otkrila dugo čuvanu tajnu: "Rođena sam bez..."
"JA ću da se ubijem, znači horor!"
16. 05. 2025. u 13:39
Komentari (0)