RUČAK U DANIMA POSTA: Ćevapi od heljde sa pireom od celera

Jovana Vasić

31. 03. 2025. u 08:30

Kada postite uvek je zanimljivo otkriti nešto novo, a ovi ćevapi će vam se baš dopasti.

РУЧАК У ДАНИМА ПОСТА: Ћевапи од хељде са пиреом од целера

Foto: Printskrin

Sastojci:

  • koren celera 300 g
  • maslinovo ulje 1 kašika
  • biber po ukusu
  • kurkuma 1/2 kašičica,
  • heljda, oljuštena 300 g
  • crni luk 1 glavica
  • peršun 1 veza
  • začin za roštilj 1 kašika
  • beli luk u prahu 1 kašičica
  • začinska paprika 1 kašičica
  • biber 1 kašičica
  • đumbir u prahu 1 kašičica

Priprema:

Celer oljuštite, isecite na manje komade i stavite u šerpu s vodom. Kuvajte otprilike pola sata. Proverite viljuškom da li je skuvan. Kuvane komade stavite u blender i mutite zajedno sa biberom i maslinovim uljem. Na kraju dodajte pola kašičice kurkume. Ovo jelo ne treba da solite jer je celer sam po sebi slan.

Heljdu potopite i dobro isperite. Ostavite preko noći da stoji u vodi. Sutradan isperite još jednom, ocedite i stavite u sud, pa dodajte sitno seckan crveni luk, začine, i peršun. Dobro izmešajte i stavite u frižider dva sata da odstoji. Oblikujte ćevapćiće i pržite na suvom neprinjajućem tiganju.

(superrecepti)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UZEO TITULU SA JOKIĆEM, A SAD... Bajern doveo NBA šampiona