JOŠ BOLJA NEGO SA ROŠTILJA: Rolovana piletina, sočan i slastan ručak

Новости онлине

10. 04. 2025. u 08:30

Marinirajte je jedno veče ranije i sutradan spremite za tili čas, u rerni. Ovako pripremljena ukusnija je od bilo kog roštiljskog mesa!

ЈОШ БОЉА НЕГО СА РОШТИЉА: Ролована пилетина, сочан и сластан ручак

Foto Shutterstock

Potrebno je:

- 5 komada pilećih prsa

- 2 kašičice soli

- 1/4 kašike bibera

- 1/2 male kapičice belog luka u prahu

- 5 kašika senfa

- 5-6 kašika maslinovog ulja

- 400 g slanine isečene na trake

Piletinu po širini presecite na pola, da biste dobili tanje komade, pa onda po dužini na pola, i stavite je u činiju. Dodajte začine, senf i ulje i sve dobro pomešajte. Pokrijte činiju i ostavite bar jedan sat da odstoji u frižideru, ili, što je još bolje, preko noći. Svaki komad piletine obmotajte slaninom i stavite u pleh koji ste malo podmazali mašću ili uljem. Pecite 30-35 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Na pola pečenja okrenite piletinu, da bi se zarumenela i sa druge strane.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRBIN ZATRESAO MREŽU PROTIVNIKA: Tadić sa dva gola ugasio Sivas i obradovao Žoze Murinja (VIDEO)