RIBLJI ĆEVAPI JOŠ BOLJI OD KLASIČNIH: Smažu se za tren oka, pravićete ih stalno

Новости онлине

17. 04. 2025. u 14:30

Sočni i slasni, a pomeraju granice dobrog ukusa.

РИБЉИ ЋЕВАПИ ЈОШ БОЉИ ОД КЛАСИЧНИХ: Смажу се за трен ока, правићете их стално

Foto: Shoutterstock

Sastojci:

  • 300 g fileta oslića
  • 25 g prosa
  • 50 ml vode
  • na vrh kašičice belog luka u prahu
  • na vrh kašičice soli
  • na vrh kašičice bibera
  • 1/2 veze peršuna
  • prezle
  • ulje

Priprema:

Proso prelite sa duplo većom količinom vode. Nakon što provri, kuvajte oko 10 minuta, na srednjoj temperaturi , pa sklonite i ostavite isto toliko da nabubri. Dolijte još vode po potrebi. Viljuškom usitnite filete ribe. Stavite ih u blender sa začinima, pa dodajte i prohlađeno proso. Dodajte prezle, sve dok ne dobijete gustu smesu. Oblikujte ćevape vlažnim rukama, pa ih pržite na vrelom ulju, sve dok ne porumene. Stavljajte riblje ćevape na ubrus da se ocede od viška masnoće.

(trpeza)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ČUVAJMO PRIRODU: Nasleđe za buduće generacije