DEKORATIVNO I UKUSNO: Rolat od mesa sa jajima, ni najveći gurmani mu neće odoleti

Новости онлине

22. 04. 2025. u 11:30

Ukusan, sočan i dekorativan — ovaj rolat je pravi hit na trpezi, posebno posle Uskrsa i "gomile" skuvanih jaja.

ДЕКОРАТИВНО И УКУСНО: Ролат од меса са јајима, ни највећи гурмани му неће одолети

Foto: Shutterstock

I eto kako da se ona iskoriste, a da dobijemo sočni obrok. Idealan je i topao i hladan, a savršeno se slaže sa sezonskom salatom ili krompirom.

Sastojci:

  • 450 g spanaća
  • 5 jaja
  • 600 g mlevenog mesa
  • Svež peršun (po ukusu)
  • 75 g rendanog parmezana + dodatno za posipanje
  • So po ukusu
  • 80 g prezli

Priprema:

Spanać kuvajte u ključaloj vodi 5 minuta. Zatim ga ocedite i ostavite da se ohladi. Četiri jajeta stavite u ključalu vodu i kuvajte oko 10 minuta, zatim ih oljuštite.

U većoj posudi pomešajte mleveno meso sa jednim sirovim jajetom, sitno seckanim peršunom, parmezanom, solju i prezlama  dok ne dobijete kompaktnu smesu. Na papiru za pečenje rasporedite meso i oblikujte pravougaonik rukama. Preko mesa rasporedite skuvan i oceđen spanać, pospite parmezanom, pa duž jedne duže ivice poređajte kuvana jaja.

Pomoću papira pažljivo uvijte rolat i prebacite ga zajedno sa papirom na pleh. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 40 minuta. Ostavite da se prohladi pa secite na kolutove i poslužite.

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HAOS U UKRAJINI: Zelenski je doneo odluku koja je šokirala mnoge