MEKSIČKE LAZANJE: Bogato i izdašno jelo savršenog ukusa

Новости онлине

23. 04. 2025. u 16:00

Meksičke lazanje sa kukuruzom su najbolji recept za lazanje.

МЕКСИЧКЕ ЛАЗАЊЕ: Богато и издашно јело савршеног укуса

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 2 kašičice maslinovog ulja
  • 450 g mlevene govedine
  • 120 g luka sitno isečenog na kockice
  • 1 kašičica sitno isečenog belog luka
  • 1 kašika mešavine suvih začina
  • 120 g isečene zelene ljute papričice
  • 400 g paradajza isečenog na kockice, oceđenog
  • 120 g kukuruza
  • 450 g pasulja iz konzerve
  • 280 g ljutog paradajz sosa
  • listovi za lazanje
  • 3700 g iseckanog kačkavalja
  • 2 kašike seckanog peršuna
  • ulje
  • prelivi kao što su pavlaka i gvakamole, po želji

Priprema:

Kako biste napravili ove lazanje, prvo zagrejte rernu na 190 stepeni C. Premažite posudu za pečenje uljem. Zagrejte ulje u tiganju na srednje jakoj vatri. Dodajte govedinu i pržite, lomeći meso lopaticom, 4-5 minuta. Dodajte luk i pržite 3-4 minuta ili dok ne omekša. Dodajte beli luk i pržite još 30 sekundi. Dodajte zelenu ljutu papričicu, paradajz isečen na kockice i kukuruz, pa promešajte da se sve pomeša.

Dodajte konzervu pasulja. Mešajte dok se smesa temeljno ne sjedini. Na dno posude za pečenje rasporedite tanak sloj paradajz sosa. Presecite listove za lazanje tako ćete imati više slojeva. Premažite 1/3 paradajz sosa preko tortilja, a zatim pospite 120 g sira. Preko sira rasporedite 1/3 mešavine pasulja i mesa.

Ponovite slojeve, završavajući slojem preostalog sira. Pokrijte i pecite 20 minuta, a zatim otkrijte i pecite još 20 minuta ili dok se sir ne rastopi i ne porumeni. Pospite peršunom. Dodajte prelive po želji, pa isecite na kvadrate i servirajte.

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

6.000 STABALA ZA ZDRAVIJU SRBIJU -  MaxBet obeležio Dan planete sadnjom šuma