MEKSIČKE LAZANJE: Bogato i izdašno jelo savršenog ukusa
Meksičke lazanje sa kukuruzom su najbolji recept za lazanje.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 2 kašičice maslinovog ulja
- 450 g mlevene govedine
- 120 g luka sitno isečenog na kockice
- 1 kašičica sitno isečenog belog luka
- 1 kašika mešavine suvih začina
- 120 g isečene zelene ljute papričice
- 400 g paradajza isečenog na kockice, oceđenog
- 120 g kukuruza
- 450 g pasulja iz konzerve
- 280 g ljutog paradajz sosa
- listovi za lazanje
- 3700 g iseckanog kačkavalja
- 2 kašike seckanog peršuna
- ulje
- prelivi kao što su pavlaka i gvakamole, po želji
Priprema:
Kako biste napravili ove lazanje, prvo zagrejte rernu na 190 stepeni C. Premažite posudu za pečenje uljem. Zagrejte ulje u tiganju na srednje jakoj vatri. Dodajte govedinu i pržite, lomeći meso lopaticom, 4-5 minuta. Dodajte luk i pržite 3-4 minuta ili dok ne omekša. Dodajte beli luk i pržite još 30 sekundi. Dodajte zelenu ljutu papričicu, paradajz isečen na kockice i kukuruz, pa promešajte da se sve pomeša.
Dodajte konzervu pasulja. Mešajte dok se smesa temeljno ne sjedini. Na dno posude za pečenje rasporedite tanak sloj paradajz sosa. Presecite listove za lazanje tako ćete imati više slojeva. Premažite 1/3 paradajz sosa preko tortilja, a zatim pospite 120 g sira. Preko sira rasporedite 1/3 mešavine pasulja i mesa.
Ponovite slojeve, završavajući slojem preostalog sira. Pokrijte i pecite 20 minuta, a zatim otkrijte i pecite još 20 minuta ili dok se sir ne rastopi i ne porumeni. Pospite peršunom. Dodajte prelive po želji, pa isecite na kvadrate i servirajte.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

DEKORATIVNO I UKUSNO: Rolat od mesa sa jajima, ni najveći gurmani mu neće odoleti
22. 04. 2025. u 11:30

MAKARONI ZAPEČENI SA BORANIJOM I SIROM: Jednostavno i lagano jelo za celu porodicu
15. 04. 2025. u 08:30

AMERIKA BESNA ZBOG ODBIJANjA KIJEVA DA PRIZNA RUSKE TERITORIJE: Evo zašto su propali pregovori u Londonu
PREGOVORI o okončanju konflikta u Ukrajini, koji su trebali biti održani danas u Londonu na nivou ministara spoljnih poslova Velike Britanije, SAD, Francuske, Nemačke i Ukrajine, odloženi su nakon što su američki zvaničnici otkazali učešće.
23. 04. 2025. u 16:24

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

TUGA NA RTS-u: Voditeljka Dnevnika slomljena, oprostila se od koleginice: "Mirno spavaj, neću te zaboraviti" (FOTO)
"MIRNO spavaj, a ja te nikada neću zaboraviti..."
23. 04. 2025. u 13:02
Komentari (0)