MEDALJONI U SAFTU: Ručak toliko sočan i ukusan da se ostatak pomaže sa hlebom
Ne zna se šta je ukusnije meso ili sos.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1 – 1,2kg iskoštenog vrata ili filea
- 1 glavica crnog luka
- 4 pune kašike ajvara
- 100 ml paradajz soka
- 1 kašičica senfa
- so i biber, suvi začin
- peršunov list, beli luk u granulama, crvena mlevena paprika
- 200 ml supe, razmućene kocke ili čak vode ako ništa od toga nema
- brašno da se medaljoni uvaljaju
- ulje za prženje, 100 ml
Priprema:
Meso oprati i ako ima nekih žilica odstraniti ih. Iseći zatim meso u medaljone koje nekoliko puta lupite čekićem za meso. Posoliti i pobiberiti sa obe strane.
Zagrejati ulje, ne na najjače, jedan stepen manje. Uvaljati svaki medaljon u brašno i staviti na vrelo ulje da se prži. Pržiti sa obe strane dok ne porumene pa izvaditi na tanjir. U isto ulje dodati sitno iseckan crni luk, sipnuti malo vode pa luk prodinstati dok ne omekša. Skloniti sa vatre pa dodati ajvar i paradajz sok, a zatim i začine.
Malo soli, bibera bi trebalo malo više, al stavite po svom ukusu, kašičica crvene mlevene paprike, peršunov list, na vrh kašičice belog luka u granulama ( ako nemate može i svež al ga prodinstajte sa crnim lukom), senf. Vratite na vatru da provri, promešajte pa uspite 100 ml supe.
Štapnim mikserom malo ujednačite smesu, ako je potrebno ( ko ne voli luk neka tako sve usitni ). Dodajte ostatak supe pa vratite meso. Lepo ga poslažite, smanjite vatru na laganu i ostavite da provri.
(trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

PUNjENA PLEĆKA: Sočno i slasno jelo raspametiće vas od prvog zalogaja
21. 04. 2025. u 08:30

MAKARONI ZAPEČENI SA BORANIJOM I SIROM: Jednostavno i lagano jelo za celu porodicu
15. 04. 2025. u 08:30

"VUČIĆ STIŽE U MOSKVU" Ceo razgovor Putina i patrijarha Porfirija: Obojena revolucija u Srbiji mora biti pobeđena
U Moskvi je održan značajan sastanak između predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina, Patrijarha moskovskog i cele Rusije Kirila, patrijarha Porfirija i mitropolita bačkog Irineja Bulovića. Sastanak je protekao u atmosferi međusobnog poverenja i istorijskog prijateljstva, uz snažno isticanje zajedničkih vrednosti i potreba za duhovnim jedinstvom pravoslavnih naroda.
23. 04. 2025. u 08:00 >> 10:39

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

KAKO JE VOJA SAZNAO ZA TUMOR NA MOZGU? Samo ovaj simptom ukazivao je na ozbiljan problem
BITKA sa opakom bolešću počela je kada je glumac osetio da mu povremeno trne ruka.
23. 04. 2025. u 09:31
Komentari (0)