KO BI REKAO DA JE SA PEČURKAMA: Burger bez mesa, sočan i neodoljivog ukusa

Bojana Jovanović

26. 04. 2025. u 10:00

Malo ljutkast i mnogo ukusan, ovaj burger je odlična zamena za "pravi", kada vam dosadi meso.

КО БИ РЕКАО ДА ЈЕ СА ПЕЧУРКАМА: Бургер без меса, сочан и неодољивог укуса

Foto Shutterstock

Potrebno je:

- 4 velike pečurke

- srednje velika glavica luka

- 2 belanceta

- biber

- soja sos

- prezle

- maslinovo ulje

- pola male čili papričice

- kajzerice

Priprema:

Pečurke i luk usitnite zajedno u secku tako da dobijete finu, homogenu smesu. Zatim dodajte belanca, biber, soja sos, sitno seckanu čili papričicu i maslinovo ulje pa dobro promešajte (možete i rukama). Tako dobijenoj smesi dodajte onoliko prezli koliko je potrebno da se od nje mogu oblikovati burgeri. Rukama formirajte burgere i složite ih u pleh, obložen pek papirom. Pecite u rerni, prethodno zagrejanoj na 180 stepeni, 30–ak minuta pa poslužite na polovini kajzerice, uz salatu po želji.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TO JE MOJ RAJ: Neda Ukraden odlučila gde će provesti svoje poslednje dane