PILEĆI SUVLAKI SA SOSOM I POVRĆEM: Lagano i ukusno jelo, kome niko neće odoleti

Новости онлине

26. 04. 2025. u 08:30

Ako želite da napravite malo drugačiji ručak, onda je naš predlog da isprobate recept za suvlaki. Takođe, ovo jelo možete da služite i za večeru.

ПИЛЕЋИ СУВЛАКИ СА СОСОМ И ПОВРЋЕМ: Лагано и укусно јело, коме нико неће одолети

Foto: Shutterstock

Sastojci:

Za pileće ražnjiće:

  • 450 g pilećih fileta isečenih na kockice
  • 2 kašike limunovog soka
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašičica sušenog origana
  • 1 kašičica soli
  • 1/4 kašičice crnog bibera
  • 2 čena belog luka, vrlo sitno iseckana

Za umak od jogurta:

  • 240 g grčkog jogurta
  • 120 ml pavlake
  • so i biber po ukusu
  • 120 g vrlo sitno naseckanog krastavca
  • 60 g sitno naseckanog svežeg peršuna

Za povrće:

  • 180 g vrlo sitno iseckanog krastavca
  • 180 g vrlo sitno iseckanog paradajza
  • 2 kašičice limunovog soka
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 2 kašike sitno seckanog peršuna
  • so i biber po ukusu

Priprema:

Kako biste pripremili piletinu na ovaj način, prvo pripremite ražnjiće. Pomešajte sok od limuna, maslinovo ulje, origano, so, biber i beli luk, zajedno sa 1 kašikom vode, u činiji. Dodajte komade piletine i promešajte ih. Marinirajte najmanje 10 minuta ili do 1 sat.

Zagrejte gril tiganj na srednjoj vatri. Izvadite piletinu iz marinade i navucite kocke piletine na 4 ražnjića. Stavite piletinu na gril tiganj i pecite 5 minuta sa svake strane ili dok se piletina ne ispeče.

Nakon toga napravite umak od jogurta tako što ćete da pomešajte grčki jogurt, pavlaku, krastavac i peršun. Začinite solju i biberom po ukusu. Ostavite u frižideru do serviranja.

Potom pripremite povrće tako što ćete da pomešate paradajz, krastavac i peršun u činiji. Umešajte limunov sok i maslinovo ulje. Začinite po ukusu solju i biberom. Ostavite u frižideru do serviranja. Servirajte pileće ražnjiće sa sosom od jogurta i povrćem.

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TO JE MOJ RAJ: Neda Ukraden odlučila gde će provesti svoje poslednje dane