PAPRIKE SA BELIM SOSOM: Jednostavno, a preukusno
Kremasti sos i miris pečene paprike čine ovo jelo jednim od omiljenih letnjih klasika, jednostavnim za pripremu i uvek punog ukusa.
FOTO: Novosti
Paprike sa belim sosom
- 500 g zelenih paprika
- Ulje za prženje
Za sos
- 4 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica brašna
- 4 čena belog luka
- 1 šolja jogurta ili mleka (300 ml)
- 4 kašike sira
- So, malo ljute papričice (po želji)
Očistite paprike i pržite dok blago ne porumene. U međuvremenu, u istom i drugom tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite brašno 2 minuta, a da ne požuti.
Dodajte zgnječeni beli luk, malo promešajte, a zatim dodajte jogurt. Ako je gusto, možete dodati malo vode i ostaviti brašno sa jogurtom dok ne proključa. Smanjite temperaturu, a zatim dodajte svježi sir, promešajte, dodajući ukus solju i malo ljute papričice. Dodajte svježi sir, dobro promešajte i dodajte pržene paprike u sos. Pažljivo promešajte i ostavite da se međusobno upijaju ukusi 5 minuta na niskoj temperaturi.
Prijatno!
Preporučujemo
RECEPT ZA POSNE ČUPAVCE: Idealno rešenje ukoliko tražite preukusnu poslasticu
20. 12. 2025. u 15:30
STARINSKI KOLAČ SA VIŠNjAMA: Sprema se brzo, a ukus je vraća u detinjstvo (VIDEO)
20. 12. 2025. u 09:50
ZELENSKI SA PRVE LINIJE FRONTA POSLAO PORUKU OČAJA: Rusa je sve više i više! Situacija teška i komplikovana
PREDSEDNIK Ukrajine Volodimir Zelenski je izjavio da je situacija na frontu teška i komplikovana i da se povećava broj ruskih snaga.
20. 12. 2025. u 07:09
RUSI ĆE NAPASTI EU MNOGO RANIJE: Veliko upozorenje iz Ukrajine, poznata godina i glavna meta
RUSIJA je pomerila svoje planove za direktnu agresiju sa 2030. na 2027. godinu, a Evropa je sve glasnija o riziku od direktnog sukoba, u kojem bi se baltičke države mogle naći pod okupacijom.
20. 12. 2025. u 09:41
Objavljeni INTIMNI kadrovi Melanije Tramp iz KUPATILA - i to ZLATNOG! Donald je pitao da li je videla, ona mu odgovorila (VIDEO)
MELANIJA je besprekorno stilizovana – šeširi, štikle, frizura – sve je u skladu sa njenim hladnim i kontrolisanim imidžom
19. 12. 2025. u 19:01
Komentari (0)