PUNJENE SUVE PAPRIKE: Miris tradicije na vašem stolu

Milena Tomasevic

31. 10. 2025. u 10:04

Punjene suve paprike su pravo blago srpske trpeze – slasno mleveno meso, pirinač i začini zatvoreni u aromatičnim suvim paprikama koje se tope u ustima. Ako tražite recept koji uvek uspeva i kojim ćete oduševiti goste, ovo je pravi izbor!

ПУЊЕНЕ СУВЕ ПАПРИКЕ: Мирис традиције на вашем столу

FOTO: Novosti

Sastojci (za 20 paprika)

  • Za punjenje:
  • 20 suvih paprika
  • 1 kašika masti
  • 2 glavice crnog luka (sitno seckane)
  • 500 gr mlevenog svinjskog mesa
  • 500 gr mlevenog junećeg mesa
  • 200 gr opranog pirinča
  • 1 kašika slatke mlevene paprike
  • 2 kašike slane mešavine suvih začina

Za zapršku:

  • 2 kašike masti
  • 1/4 kašike brašna
  • 1 kašika slatke mlevene paprike

Priprema
Suve paprike potopite u vrelu vodu i ostavite da omekšaju 30 minuta. Zatim ih pažljivo očistite od semenki. U tiganju zagrejte mast i propržite sitno seckan crni luk dok ne postane staklast. Dodajte mleveno meso i pržite dok ne promeni boju i ne ispari višak tečnosti. Zatim dodajte slatku papriku, začine i pirinač. Dobro promešajte i sklonite s ringle. Napunite svaku papriku pripremljenim filom.  Nalijte vodu da paprike budu skoro potopljene. Poklopite i krčkajte na tihoj vatri oko 2,5 sata.Po potrebi, dodajte još malo vode tokom kuvanja.
U manjoj šerpici zagrejte mast, dodajte brašno i kratko propržite. Sklonite sa ringle, dodajte mlevenu papriku i promešajte. Prelijte zapršku preko paprika. Zapecite u rerni na 200°C oko 20 minuta, dok ne dobiju lepu zlatnu boju.

Prijatno!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Ne mogu da veruju da Nikola Jokić ovo radi