PRAVI LETNJI OBROK: Isprobajte savršen recept za čorbu od tikvica
KREM supe vrlo su in, a posebno lagane poput ove izvrsne od tikvica koju, tek malo ugušćenu, možete poslužiti i kao umak.

Foto: Piksabej
Idealno letnje jelo, čak će i onim mlađim omogućiti lakši obrok, a roditeljima manje stresa. Neodoljivog je okusa, pa što da je ne isporobate i vi.
Sastojci:
600 g tikvica
300 g krompira
80 g luka
1-2 čena belog luka
100 ml pavlake za kuvanje
1,5 l vode
2 kašike maslaca
2-3 kašike limunovog soka
1 kašika vegete
Priprema:
Maslac zagrejte i na njemu blago propržite luk. Zatim dodajte narezane tikvice i sve kratko propržite.
Dodajte narezani krompir, 1 l vode, vegetu i kuvajte oko 20 minuta.
Na kraju dodajte izgnječeni beli luk.
Kuvano povrće usitnite, dodajte ostatak vode, pavlaku za kuvanje i limunov sok, pa sve zajedno još malo kratko prokuvajte.
U krem čorbu, možete umesto limunovog soka dodati par kapi aćeto balzamika, piše "Kulinarka".
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

PRAVA KAFANSKA TELEĆA ČORBA: Ovako je dobijate u svakom lokalu serviranu (VIDEO)
14. 08. 2023. u 09:54

KORAK PO KORAK DO SAVRŠENE ČORBE: Priprema traje samo 10 minuta (RECEPTA)
21. 03. 2023. u 17:45

MONSTRUOZNO! Ovaj hoće da vlada Srbijom! Žene mu krive kad ih neko siluje ili prebije!
VUK Nektarijević, student blokader sa Mašinskog fakulteta u Beogradu, koji je tobož biciklom išao u Strazbur, ima u najmanju ruku problematične stavove.
20. 04. 2025. u 14:35

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

OTVOREN HRISTOV GROB Evo šta su našli: "Kolena su mi klecala, nisam to očekivao - vekovima je bio zatvoren" (VIDEO)
"APSOLUTNO sam zadivljen. "
19. 04. 2025. u 08:39
Komentari (1)