TAJNA PRAVE KAFANSKE RIBLJE ČORBE: Vrhunski kuvari koriste ove sastojke koji je čine preukusnom
PRIPREMA riblje čorbe za mnoge je veliki izazov. Koliko god se trudili da bude ukusna, čini se da je ona kafanska daleko bolja. Tajna je u nekoliko sastojaka koji je čine neodoljivom.

Foto: Printskrin Jutjub/ Letina Kuhinja
Donosimo vam originalni recept za riblju čorbu koja obara s nogu.
Sastojci:
700-800 g rečne ribe (što više vrsta, to bolja čorba) Foto: Jutjub/Printskrin/
1/2 štapa praziluka
1 glavica crnog luka
5-6 kom. šargarepe
1 kom. korena peršuna
1 kom. korena paškanata
2-3 čena belog luka
1 kesica začina za riblju čorbu ili mešavina koju čete sami napraviti
Mešavina - so, vegeta, tucana ljuta paprika, slatka aleva paprika, beli luk u prahu, crni luk u prahu, malo brašna
10-ak zrna bibera
3 lista lorbera
1 kašičica belog luka u granulama
Priprema:
Za početak skuvajte ribu. Kada je kuvana (pazite da se ne raspadne, teško ćete je očistiti od koščica) sklonite sa vatre da se prohladi. Procedite. Tečnost sačuvajte, a ribu, pažljivo, očistite od koščica. Sve to ostavite sa strane.
U loncu, na maslinovom ili suncokretovom ulju ispržite sitno iseckan praziluk, crni luk i beli luk (pazite na beli) Zatim dodajte sitno rendanu šargarepu, peršun i paškanat. Malo propržite. Potom dodajte očišćenu ribu. U tečnosti, koju ste ostavili od kuvanja ribe, razmutite začin za riblju čorbu ili mešavinu začina koju ste sami spremili i sipajte u lonac. Dodajte biber u zrnu, lovorov list, beli luk u granulama i eventualno, dosolite, ako mislite da nije dovoljno slano. Pustite da ključa, petnaest minuta.
Kada sipate u tanjir, pospite je sitno seckanim peršunom.
(Coolinarika)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

KREMASTI KOLAČ OD SAMO PAR SASTOJAKA: Topi se u ustima, a gotov je za 15 minuta
06. 10. 2023. u 12:00

MONSTRUOZNO! Ovaj hoće da vlada Srbijom! Žene mu krive kad ih neko siluje ili prebije!
VUK Nektarijević, student blokader sa Mašinskog fakulteta u Beogradu, koji je tobož biciklom išao u Strazbur, ima u najmanju ruku problematične stavove.
20. 04. 2025. u 14:35

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

OTVOREN HRISTOV GROB Evo šta su našli: "Kolena su mi klecala, nisam to očekivao - vekovima je bio zatvoren" (VIDEO)
"APSOLUTNO sam zadivljen. "
19. 04. 2025. u 08:39
Komentari (0)