NAJBOLJI RECEPT ZA POTAŽ OD BUNDEVE: Prepun vitamina, ako se ovako jede može da bude i obrok
BUNDEVA je svakako kraljica jeseni, zato prosto mora da se nađe na vašoj trpezi.

Foto: Free Images Pixabay
Među povrćem, bundeva je jedan od najkoncentriranijih izvora alfa-linolenske kiseline (ALA), omega-3 esencijalne masne kiseline koja je vrlo dobra za zdravlje srca. Nepravedno zapostavljena u ishrani, bundeva poznata kao “domaća banana” sadrži obilje vitamina i minerala, bogata je vlaknima, posebno pektinom. Iskoristite njene blagodeti na vreme i napravite ovaj sjajan potaž od bundeve.
Sastojci:
400gr bundeve (iseckane na kockice) Foto: Free Images Pixabay
4 šargarepe (Iseckane na kolutove)
1 veći krompir (Iseckan na kockice)
1,5 l vode
svež peršun
3 čena belog luka
2 manja crna luka
so, biber
Priprema:
Kuvati u vodi bundevu, šargarepu, krompir i crni luk oko 20-35 minuta.
Kada se povrće skuva iscedite vodu i ispasirajte sastojke pomoću štapnog miksera. Ako nemate ručni mikser možete da se i poslužite blenderom ili multipraktikom.
Kada ste ispasirali povrće, vratite ga na šporet i dodajte so i biber, promešajte i kada provri, kuvajte ga još oko 3 minuta, pa dodajte u smesu iseckan peršun i beli luk. Promešajte i pripremi vaš potaž za posluženja.
Po želji možete u potaž dodati pavlaku, kiselo mleko ili sitni sir. Ako uz njega dodate i lepo preprečeni hleb, ovaj obrok može biti i zamena za klasičan ručak.
Prijatno!
(Stil)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

POTAŽ OD KARFIOLA I BROKOLIJA: Lagani obrok u kojem ćete uživati (VIDEO)
06. 09. 2023. u 21:00

KREMASTI KOLAČ OD SAMO PAR SASTOJAKA: Topi se u ustima, a gotov je za 15 minuta
06. 10. 2023. u 12:00

"PUT DO PAKLA JE NjEGOV" Ukrajinci ismevaju smrt pape Franje na društvenim mrežama
POSLANICA Vrhovne rade Ukrajine Marjana Bezugla objavila je na svom Telegram kanalu podrugljive komentare Ukrajinaca povodom smrti pape Franje, zbog njegovog neutralnog stava prema Rusiji.
22. 04. 2025. u 07:59

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

Halid Bešlić "težak" 13 miliona €, a živi od kirije - "uvalio" se u kredit
"SADA iznajmljujem sve i živim od kirije, tako je najbolje."
21. 04. 2025. u 18:56 >> 18:56
Komentari (1)