NAJBOLJI RECEPT ZA POTAŽ OD BUNDEVE: Prepun vitamina, ako se ovako jede može da bude i obrok
07. 10. 2023. u 11:02
BUNDEVA je svakako kraljica jeseni, zato prosto mora da se nađe na vašoj trpezi.
Povezane vesti

KREMAST SA ŠITAKI PEČURKAMA: Bogati potaž, zasitan, da može biti i glavno jelo
Ovaj potaž je toliko bogat raznovrsnim sastojcima da vas vrlo lako može zasititi, te može biti i glavno jelo, za večeru, recimo.
27. 04. 2025. u 10:00
Najnovije iz rubrike

ODLIČNE SU I SLEDEĆEG DANA: Domaće kajzerice punjene nutelom
Domaće kajzerice punjene nutelom su idealne za doručak, užinu ili slatki predah uz kafu.
10. 06. 2025. u 09:00

KREMAST, PUN POVRĆA: Beli čili sa piletinom
RECEPT za ovo kremasto jelo je veoma jednostavan kao i sami sastojci koji su nam potrebni.
10. 06. 2025. u 07:00

SAVRŠEN SLATKO-KISELKASTI SPOJ UKUSA: Kuglof sa limunom i jogurtom (VIDEO)
VEOMA lak i jednostavan recept za ljubitelje osvežavajućih kolača. Deca ga baš vole.
09. 06. 2025. u 13:00

VITAMINSKI DODATAK UZ GLAVNO JELO: Prolećna salata sa jabukama i orasima
OVA salata može da se čuva u frižideru 2 dana i postaje još bolja.
09. 06. 2025. u 11:00

NAJMEKŠA JAGNJETINA NA SVETU: Sočni but, uživaćete u svakom zalogaju
Kupite jagnjeći but sa kosskom i pozabavite se pripremom ovog jela - uživaćete i vi i vaši najmiliji.
09. 06. 2025. u 09:00
EvGenije
07.10.2023. 12:46
Sve je OK osim priče o ceđenju. Povrće se, istina, može ocediti pa onda ispasirati, ali se voda u kojoj se kuvalo mora sačuvati i vratiti u ispasirano povrće. U protivnom, pire od povrća se ne bi mogao kuvati jer je pregust i zagorio bi (potaž je upravo to, razvodnjeni pire od povrća). A može se i bez ceđenja, upotrebom štapnog miksera. Radi boljeg ukusa, u potaž od bundeve treba dodati i čašu pavlake i malo naribanog muskatnog oraščića.